Met de Tom-Tom de begraafplaats op 19/03/2009 11:58

DG Dieren BV

Introductie van de Triminon gaat gepaard met 6 nominaties door de IFA voor het meest innovatieve product in de uitvaartbranche.

Na het succesvol op de markt brengen van de Water-urn heeft het Wageningse bedrijf weer een nieuw concept ontwikkeld; de Triminon. Door de uitvaartbranche is dit concept al geroemd als het alternatief voor het verstrooien van de as van een overledene.

De bedenker, Wout Laurens kwam op het idee van de Triminon omdat veel mensen vragen en wensen hebben om op gepaste wijze afscheid te nemen, zonder dat er voor lange tijd gezorgd moet worden voor een gedenkteken. Door de Triminon zal de as in een periode van 3 maanden aan de aarde zijn afgegeven. Na deze periode zal de Triminon worden opgehaald. De Triminon bevat een inventief systeem. De as in deze urn wordt door het hemelwater afgevoerd en opgenomen in de aarde. De as zal in het grondwater worden meegenomen op een eeuwig durende reis, een natuurlijk proces.

De Triminon wordt voor deze periode gehuurd. "Als wij de Triminon plaatsen, nemen wij de GPS coördinaten op " aldus Laurens. "Hierdoor kan bijvoorbeeld na het inbrengen van de as van moeder, jaren later de as van vader op exact de zelfde plek aan de aarde worden afgegeven"." Wij geven deze coördinaten middels een plaatsingsprotocol aan de familie, zo kunnen ze zelf ook op speciale dagen dit plekje bezoeken. Iets wat op een normaal strooiveld niet mogelijk is, immers daar ligt waarschijnlijk de as van iemand anders".

Laurens: "als u de coördinaten ingeeft bij maps van Google krijgt u een goed beeld waar de as aan de aarde is afgestaan , nabestaanden uit het buitenland kunnen zo altijd het plekje digitaal bezoeken, een fijne bijkomstigheid."

In Nederland vinden per jaar 70.000 crematies plaats. Dit zal in de toekomst steeds meer worden. In de om ons heen liggende landen is dit nu ook het geval.