Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 19-03-2009

Auto in botsing met scooter

NIEUW AMSTERDAM Woensdagochtend is een personenauto op de Vaart NZ in botsing gekomen met een scooter. Een 50-jarige man uit Zandpol reed op zijn scooter over de Vaart NZ richting Erica. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een 35-jarige automobilist uit Klazienaveen aangereden en hij wilde rechts afslaan. Doordat de scooterbestuurder geen voorrang verleende ter hoogte van een fietsoversteekplaats ontstond een botsing. De scooterbestuurder kwam ten val en werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. De automobilist raakte niet gewond. De politie verricht onderzoek naar de exacte toedracht van dit ongeval. (09-019715)

Auto in botsing met fietser

EMMEN Woensdagmiddag is een personenauto op de kruising tussen de Walstraat en het Noordeind in botsing gekomen met een fietser. Een 52-jarige vrouwelijke fietser uit Exloo kwam vanaf het centrum en fietste in de richting van Valthe. Een 43-jarige automobilist uit Kiel-Windeweer reed over de Walstraat en wilde rechts afslaan het Noordeind op. Hierbij zag hij de fietser over het hoofd, welke voorrang had. De vrouw raakte aan haar hoofd gewond en werd naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. De automobilist raakte niet gewond en kon zijn weg vervolgen. (09-019801)

Politie treft hennepplantage aan
BARGER OOSTERVELD De politie heeft woensdagmorgen in de kelder van een café aan de Splitting een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij werden de 38-jarige eigenaar en zijn 43-jarige broer uit Barger-Oosterveld aangehouden. De kwekerij, te bereiken via een luik in de keuken, bestond uit twee ruimtes. In totaal werden er 1079 planten aangetroffen. De elektriciteitsleverancier constateerde dat de stroom illegaal werd afgenomen, sloot deze af en nam de meterkast in beslag. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden eveneens in beslag genomen en zullen vernietigd worden.

Politie controleert het verkeer

KLAZIENAVEEN De politie heeft woensdagmiddag op verschillende locaties in Klazienaveen het verkeer gecontroleerd. De politie schreef een bekeuring uit voor kleven. 16 automobilisten kregen een bekeuring omdat de verplichte autogordel niet werd gedragen. 3 automobilisten belden niet handsfree en kregen een bekeuring. Er werden ook bekeuringen geschreven voor een defecte uitlaat, het niet in orde hebben van de verzekeringspapieren of de verplichte APK en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. (09-019757)

Invordering rijbewijzen

EERSTE EXLOERMOND De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Dordrecht ingevorderd op de Drentse Mondenweg. Tijdens een snelheidscontrole op de N379 werd de automobilist gelaserd. Een gecorrigeerde snelheid van 133 kilometer per uur was het resultaat. Het rijbewijs werd direct ingevorderd. (09-019832)

NIEUW WEERDINGE De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 45-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge ingevorderd op de N391. Tijdens een verkeerscontrole werd de automobilist gelaserd. Een gecorrigeerde snelheid van 135 kilometer per uur was het resultaat. Het rijbewijs werd direct ingevorderd. (09-019833)

Inbraak woning

ASSEN Woensdagochtend heeft een woninginbraak aan de Debussylaan plaatsgevonden. Uit de woning zijn onder andere twee laptops, een digitale video- en fotocamera weggenomen. De politie heeft de zaak in behandeling. (09-019799)

Winkeldiefstal

ZUIDLAREN Woensdagmiddag heeft de politie een 31-jarige vrouw uit Groningen aangehouden in een supermarkt aan de Stationsweg. De vrouw had flessen shampoo en potjes crème weggenomen uit de supermarkt. De vrouw werd betrapt en door de politie aangehouden. De vrouw werd met een dagvaarding heengezonden. (09-019738)

Bekeuring voor ingooien ruit

HOOGEVEEN Woensdagavond heeft een 23-jarige man uit Hoogeveen een transactievoorstel van 190 euro opgelegd gekregen voor het ingooien van een woningruit aan de Emmastraat. De man kwam zelf op het politiebureau om zijn daad te melden. De man had ruzie gehad met de bewoner van de woning en daarom had hij een ruit ingegooid. De man werd door de politie aangehouden. De man kreeg de bekeuring en moet de schade aan de woning vergoeden. (09-019814)

Man aangehouden voor vernieling

BEILEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 43-jarige man uit Beilen aangehouden in het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De man had eerder die nacht vernielingen aangebracht aan een woning aan de Randweg in Beilen. De man had daar een ruit van een voordeur vernield en liep verwondingen op aan zijn hand. Na de melding kon de politie de man in het ziekenhuis aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (09-019856)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn vrouw. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (09-019829)

Autos in brand

VRIES Woensdagavond is op de Tynaarlosestraat een personenauto van een 43-jarige automobilist uit Vries in brand gevlogen. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. Kortsluiting in de motor is vermoedelijk de oorzaak. De auto werd afgesleept en de bestuurder raakte niet gewond. (09-019810)

MEPPEL Woensdagochtend is op de Leonard Springerlaan een personenauto in brand gevlogen. Een 67-jarige man uit Meppel had de auto geparkeerd en deze vatte plotseling vlam. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. De auto werd afgesleept en de bestuurder raakte niet gewond. (09-019657)

Politie houdt man aan

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagochtend een 46-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in de Alteveerstraat. In een bedrijf aan de Alteveerstraat trof de politie naar aanleiding van een melding een aantal oude wapens aan. Verder troffen agenten een hoeveelheid valse merkkleding en een zak met 400 gram hennep aan. De 46-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (09-019649)

Politie treft hennepkwekerij aan

NORG De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Oosterduinen een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij werden een 29-jarige man uit Groningen en een 25-jarige man uit Sappemeer aangehouden. In totaal werden er ruim 2000 stekplanten aangetroffen. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden eveneens in beslag genomen en zullen vernietigd worden. (09-019821)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.