Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 19-03-2009

Aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden die een medewerkster van de NS had bedreigd.

Rond 18.15 uur kreeg de politie via de spoorwegpolitie een melding dat een bedreiging had plaatsgevonden op het station Zuilen. Een passagier was uit de trein gestapt en wilde vervolgens bij een andere deur de trein weer in. Toen de deur dicht bleef werd de man kwaad en bedreigde, vermoedelijk met een vuurwapen, de conductrice van de trein. Ter plaatse troffen agenten een man op het perron aan de volledig aan het opgegeven signalement voldeed.

De 19-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen werd de omgeving afgezet en met meerdere eenheden gezocht. De politie heeft geen wapen aangetroffen. De Amsterdammer werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 maart heeft de politie vier mannen aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Door getuigen werd rond 01.45 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat een groep van vier mannen op de Meerndijk een bord had vernield. Het complete bord was uit de grond getrokken en vernield. Op de Zandweg troffen agenten vier mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen, tussen de 18 en 22 jaar uit De Meern en Hilversum, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Controles met ANPR

UTRECHT Op dinsdag 3 en 17 maart heeft de politie twee verkeerscontroles gehouden waarbij de ANPR
(kentekenherkenningssysteem) is ingezet. De controle vond plaats op de Burgemeester Norbruislaan, de Kardinaal de Jongweg en de Oudenoord. Ruim 3000 voertuigen zijn gescand.

Dit leverde ruim 33 hits op onder andere voor het rijden met een ongeldig rijbewijs en automobilisten die nog bekeuringen hadden open staan van ruim 600 euro. Daarnaast zijn 28 bekeuringen uitgereikt voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en door rood licht rijden.

Vrouw beroofd

UTRECHT Op de Jutfaseweg vond woensdagavond een beroving van een vrouw plaats. De dader wist te ontkomen.

Een 54-jarige vrouw uit Nieuwegein fietste omstreeks 23.25 uur over de Jutfaseweg. Plotseling werd de vrouw aangesproken door een donkere man op een mountainbike. De man trok vervolgens de tas uit haar fietsmand en fietste hard weg. Het slachtoffer heeft de man nog een stukje kunnen volgen maar moest uiteindelijk afhaken.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.:0900 88 44.

Aanrijding

UTRECHT Op de Veldhuizerweg vond woensdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 13.55 uur reed een 27-jarige vrouw uit Vleuten met haar auto over de Veldhuizerweg. De vrouw kwam vanuit de richting van de Letherweg en reed richting de Landschapsbaan. In een flauwe bocht raakte zij de macht over haar stuur kwijt. Hierdoor brak de achterkant van de auto uit en raakte in een slip. De auto sloeg een aantal maal over de kop en kwam tot stilstand. De bestuurster werd met onbekend letsel naar het Ouderijnziekenhuis gebracht.