Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 19-03-2009

Jongeren hardleers

(Zie persberichten district Lekstroom d.d. 17-03-2009: Boze sportleraar)

NIEUWEGEIN Op woensdagavond 18 maart zorgden een groepje jongeren opnieuw voor overlast tijdens een sportles.

Aan het begin van de avond was een 43-jarige instructeur sportles aan het geven. Meerdere malen werd de les verstoord door jongeren die op de ramen bonsden en vervolgens weg renden. Hetzelfde was op maandagavond al gebeurd. Toen had de instructeur zijn zelfbeheersing verloren. Hij was naar buiten gerend en had twee van de overlastveroorzakers in hun kraag gevat. Hij had hen bij hun haar gepakt en er waren enkele klappen en schoppen gevallen. De twee meisjes hadden toen aangifte gedaan en de man was aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een Officier van Justitie legde hem een boete van 450 op, die door de 43-jarige man is betaald.

De instructeur belde nu (woensdagavond) de politie en agenten gingen ter plaatse. Zij troffen de groep jongelui, zeven jongens en meisjes van 11-13 jaar en een meisje van 16 jaar allen uit Nieuwegein, aan. Alle namen werden genoteerd en de agenten maakten het hen duidelijk dat het nu afgelopen moest zijn met het veroorzaken van overlast. Tevens kregen de jongelui te horen dat de agenten op donderdag al hun ouders op de hoogte zouden stellen van hun gedrag. Bij de groep jongeren bevonden zich niet de 13-jarige meisjes die maandag voor overlast hadden gezorgd.

Scootercontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op woensdag 18 maart in de middag en avond een scootercontrole op de Podiumweg gehouden.

Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsers naar de controleplaats geleid. In totaal 64 bestuurders en hun brom-/snorfietsen werden aan een controle onderworpen, bij 40 was alles in orde. Voor de overige 24 bestuurders werden 29 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor een te hoog vermogen (11), geen helm op (3) en slechte remmen (2). Tevens werd een automobilist bekeurd omdat hij geen gordel droeg, een andere omdat hij niet handenvrij belde en zes fietsers kregen een bekeuring omdat hun fietsverlichting niet werkte.

Aanrijding met tram

NIEUWEGEIN Een bromfietser raakte op woensdagochtend 18 maart gewond bij een aanrijding met een tram.

Rond 08.10 uur reed een 54-jarige trambestuurder over de trambaan van de Symfonielaan, komende uit de richting van de A.C. Verhoefweg. Bij wit licht reed hij de kruising met de Symfonielaan op. Over de Symfonielaan reed een 16-jarige bromfietser uit Houten, komende uit de richting van de Harmonielaan. Hij reed de kruising met de trambaan op, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser kwam onder de tram terecht en werd een stuk meegesleept. De hulpdiensten gingen ter plaatse en omdat het letsel zich ernstig aan liet zien, kwam ook een Medisch Traumateam ter plaatse (de traumahelikopter kon niet vliegen in verband met mist). Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC overgebracht. Hij is daar met hoofd- en heupletsel opgenomen. Door de Verkeerspolitie Utrecht is op de Symfonielaan een onderzoek ingesteld. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen. De politie zet het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval voort.