Rechtbank Zutphen


Onverwachte ontruimingsoefening legt zittingen stil

Zutphen, 19 maart 2009 - De bezoekers en medewerker werden donderdag 18 maart volkomen verrast door het ontruimingssignaal. Gelukkig was het de jaarlijkse ontruimingsoefening van het gerechtsgebouw te Zutphen. Ook deze keer leverde het waardevolle informatie op. Het gerechtsbestuur en het managementteam van het Openbaar Ministerie bedanken hen voor hun medewerking en begrip.

De oefening
Het ontruimingssignaal ging rond 14.00 uur af, waarop iedereen de oproep kreeg het gebouw zo snel mogelijk te verlaten. Er was gekozen voor een ontruimingsoefening zonder calamiteit, zoals een brandmelding. Dit om de werkprocessen zo min mogelijk te verstoren en de BHV'ers (bedrijfshulpverleners) gelegenheid te geven zich te richten op het ontruimen van alle bouwdelen.

Nagenoeg vlekkeloos
De bedrijfshulpverleners zorgden voor een goede manier van ontruimen. Deze prestatie werd ditmaal geleverd met slechts een beperkt aantal BHV'ers. Binnen twee minuten na het ontruimingssignaal stond vrijwel iedereen buiten.

Waarom ontruimen
Het oefenen van ontruimingen is zeer belangrijk omdat je moet weten wat je moet doen in geval van een calamiteit. Daarom oefent de BHV-organisatie regelmatig een ontruiming. Een oefening houdt de medewerkers en BHV'ers scherp. Ontruimingsoefeningen zijn daarnaast wettelijk verplicht volgens de Arbowet.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 19 maart 2009 Naar boven