Politie Haaglanden

Persberichten 19 maart

Haaglanden, 19-03-2009

Passanten steken jongens met messen
Den Haag Twee jongens werden dinsdag 17 maart rond 17.30 uur op de Laan van Kans, bij de geluidswal langs de A4 in de wijk Boswijk, door twee andere jongens aangevallen en met messen gestoken. Volgens één van de slachtoffers, een 15-jarige jongen uit Rijswijk, zat hij samen met een vriend te chillen toen er twee onbekende jongens kwamen aanlopen. Dit duo begon zonder aanleiding te schelden en viel de jongen en zijn vriend aan. Beide verdachten zouden een mes hebben gebruikt. De jongens raakten lichtgewond. De Rijswijker kon een goed signalement geven van de twee verdachten. Het signalement van de eerste jongen luidt: witte pet, kort blond haar, grijs-roze windjack met capuchon, zwarte joggingbroek, ongeveer 17 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang. Het keuken- of aardappelschilmes dat hij gebruikte had een felgroen kunststof handvat. Jongen twee: witte pet, middellang zwart haar, zwarte korte lederen jas met capuchon met bontrand, zwarte joggingbroek, ongeveer 17 jaar en 1.80 meter lang. Deze jongen gebruikte een smeermes. De politie onderzoekt de zaak en roep getuigen op zich de melden bij Bureau Ypenburg/Leidschenveen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Over de kop door aanrijding

Den Haag Twee autos kwamen woensdag 18 maart rond 21.30 uur met elkaar in botsing op de kruising van de Loevesteinlaan met de Melis Stokelaan. Hierbij vloog één van de autos over de kop. De brandweer bevrijdde de 21-jarige bestuurder uit Naaldwijk en zijn 23-jarige passagiere uit Den Haag uit het voertuig, waarna de GGD hen met onbekend letsel naar het ziekenhuis bracht. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Vrouw bedreigt buschauffeur met de dood

Den Haag Een 54-jarige buschauffeur vroeg woensdag 18 maart rond 12.00 uur op de Loevesteinlaan aan een 26-jarige Haagse passagiere of zij haar kinderwagen wilde inklappen, zodat er meer mensen in de bus konden. De vrouw was het hier niet mee eens. De vrouw had twee kleine kinderen bij zich, maar dat weerhield haar er niet van om de chauffeur met de dood te bedreigen. Toen de vrouw begon te bellen, waarschuwde de chauffeur de politie. Agenten hielden de vrouw aan.

Mobiel beller pleegt verzet

Den Haag/Loodsuinen De politie zag woensdag 18 maart rond 17.45 uur een 30-jarige Hagenaar mobiel bellen tijdens het autorijden. Zij spraken de man aan op de kruising Laan van Wateringseveld met de Erasmusweg. Zij vroegen de man achter hen aan te rijden tot ze samen even aan de kant konden staan. Toen de man hoorde dat het om mobiel bellen achter het stuur ging, was hij het daar niet mee eens en reed door. De agenten reden achter hem aan en sommeerden hem te stoppen. De man deed dit, stapte uit en liep op de agenten af. Hij riep dat hij niet had gebeld. De agenten vroegen hem om zijn rijbewijs. Dit wilde hij niet geven en de man stapte weer in zijn auto. De agenten konden voorkomen dat hij zijn portier sloot en wegreed. Toen zij nogmaals zijn rijbewijs vorderden, werd de man agressief. Hij greep één van de agenten beet en verzette zich tegen zijn aanhouding. De politie boeide de man en nam hem mee naar het politiebureau. De verdachte mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Bebloede hand verraad inbreker

Den Haag - Een 21-jarige vrouw uit Hoogmade zorgde er woensdagavond 18 maart rond 22.40 uur voor dat een inbreker kon worden aangehouden. De vrouw zag dat een onbekende man met bebloede hand in de Huijgensstraat de deur van de woning van haar 38-jarige vriend probeerde te openen. Ze waarschuwde gelijk haar vriend en de politie. De man achtervolgde de inbreker, waarna deze in de Jan Blankenstraat door de politie kon worden aangehouden. De 28-jarige inbreker uit Den Haag is meegenomen naar het politiebureau.

Fietsendiefstal mislukt

Voorburg Twee jongemannen van 18 en 19 jaar uit Voorburg zijn woensdag 18 maart omstreeks 14.15 uur aangehouden, nadat zij hadden geprobeerd om een fiets te stelen. Een getuige zag dat het tweetal de fiets probeerde weg te nemen en gaf hun signalement door aan de politie. Even daarna wisten politieagenten de jongens op het Westeinde te traceren. Eén jongen werd direct aangehouden. De ander ging ervandoor, maar kon kort daarop alsnog worden aangehouden. De twee zijn overgebracht naar een politiebureau.

Aangehouden na spugen en beledigen

Rijswijk Op de Laan van Hoornwijck is woensdagavond 18 maart rond 18.30 uur een 25-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden nadat ze een 38-jarige trambestuurder had beledigd en bespuugd. Mederwerkers van de HTM droegen de agressieve vrouw over aan de politie. Zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontrole

Monster - Op de Larixlaan controleerden politieagenten woensdag 18 maart tussen 07.00 uur en 14.00 uur 75 bestuurders op hun snelheid. Twintig bestuurders reden te hard en krijgen hiervoor een bekeuring thuis gestuurd. De politieagenten hielden ook een aantal bestuurders staande; hierbij werden bekeuringen uitgedeeld voor onverzekerd rijden, verlopen apk en het niet dragen van de autogordel.

Scooterrijder gewond bij aanrijding
Pijnacker/Nootdorp - Bij een aanrijding tussen een personenauto en een scooterrijder, raakte de 47-jarige scooderrijder uit Nieuwerkerk aan den IJssel gewond. Een 42-jarige Leidschendammer reed omstreeks 16.50 uur met zijn auto over de Delftsestraatweg toen hij linksaf wilde slaan om een woonerf in te rijden. Hij zag daarbij de scooterrijder over het hoofd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij de nacht moest doorbrengen. Hij hield aan de aanrijding een gebroken rib over. Bureau Verkeer van Politie Haaglanden onderzoekt de exacte toedracht.

Woninginbreker aangehouden
Zoetermeer - Op aanwijzen van een getuige hielden agenten woensdag 18 maart op de Bomanshove een verdachte van een woninginbraak aan. De getuige belde omstreeks 17.00 uur de politie, omdat er zou worden ingebroken in een woning aan de Bomanshove. Ter plaatse wees de getuige twee mannen aan, die er vandoor gingen toen zij door de agenten werden aangesproken. Na een korte achtervolging kon één van de twee mannen, een 15-jarige Zoetermeerder, worden aangehouden. Agenten brachten hem naar het bureau waar zijn ouders in kennis werden gesteld van zijn aanhouding. De politie onderzoekt de zaak en het aandeel van de aangehouden jongen. Ook stellen zij een onderzoek in naar de tweede mogelijke verdachte.

Snelheidscontrole
Zoetermeer - Bij een snelheidscontrole op de Afrikaweg controleerde Politie Haaglanden woensdag 18 maart tussen 18.00 uur en 23.00 uur in totaal 911 bestuurders op hun gereden snelheid. Van hen kunnen 102 bestuurders een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.