Ingezonden persbericht


Microsoft lanceert nieuwe browser

Windows Internet Explorer 8: veiliger, gebruiksvriendelijker en sneller

Schiphol, 19 maart 2009 ­ Microsoft Windows Internet Explorer 8 is nu beschikbaar. De nieuwe browser is eenvoudiger in het gebruik, sneller en beschikt over geavanceerde beveiligingsvoorzieningen. Bij de ontwikkeling van Internet Explorer 8 is sterk rekening gehouden met de resultaten van uitgebreid onderzoek onder klanten.

De nieuwe browser biedt bescherming tegen online bedreigingen. Zo worden er twee tot vier maal meer malware-aanvallen geblokkeerd dan andere browsers doen. Ook is Internet Explorer 8 de enige browser met een ingebouwde bescherming. Bij het gebruik van andere browsers moeten bezoekers daarvoor vaak aanvullende add-ons installeren of instellingen doorvoeren. Verder kosten veel voorkomende taken, zoals zoeken en het delen van informatie, op het web nu aanzienlijk minder tijd dankzij zogeheten accelerators die webgebaseerde diensten zoals Live.com direct toegankelijk maken vanaf de pagina die de gebruiker bekijkt. Webslices maken informatie op favoriete sites direct beschikbaar, waar de gebruiker zich op het web bevindt. Ook gaat het laden van webpagina's veel sneller, vergeleken met eerdere versies. Internet Explorer 8 beschikt verder over een 'compatibiliteitsknop' voor een juiste weergave in het geval dat (oudere) webpagina's in eerste instantie niet goed worden geladen.

Windows Internet Explorer 8 is beschikbaar in 25 talen, waaronder het Nederlands. De nieuwe versie kan later vanavond worden gedownload op: www.microsoft.nl/ie8.