Gemeente Hoorn

Snelheidsinformatie op Willemsweg

Hoorn heeft vanaf donderdag 19 maart een display waarop te zien is met welke snelheid het autoverkeer passeert. Het display hangt op de Willemsweg, op de plek waar automobilisten kunnen kiezen voor de Draafsingel of de richting Kleine en Grote Oost en soms met hoge snelheden hun weg vervolgen.

Inwoners van Hoorn klagen met regelmaat over de snelheid waarmee automobilisten zich in de stad verplaatsen. De rijsnelheid en de hoeveelheid verkeer worden nu al gemeten met behulp van rubberen slangen over de weg. Het moderne Snelheids Informatie Display biedt de mogelijkheid ld sneller, actueler en vriendelijker met de weggebruikers te communiceren. Zij krijgen in rood of groen informatie over hun rijsnelheid.

snelheidsmeter
Op de foto: de initiatiefneemsters van het Overleg Leefbaarheid Venenlaankwartier: Gonda de Vries en Jacqueline van Hoorn.

Het systeem maakt het ook mogelijk om het rijgedrag te registreren en de hoeveelheid autoverkeer te meten. Bovendien kan het door eenvoudige montage aan een lichtmast verplaatst worden, zodat op meerdere plekken metingen en zonodig gericht toezicht kunnen plaatsvinden. Laatste wijziging van deze pagina: 19 maart 2009