Gemeente Hoorn

Gemeente en OMH verder met woningbouw in Bangert en Oosterpolder

De gemeente Hoorn en Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn (OMH) hebben overeenstemming bereikt over de voortgang van de woningbouw in Bangert en Oosterpolder. In 2010 wordt in fase 4 gestart met de bouw van 123 koop- en huurwoningen in het goedkope en middeldure segment. De woningen komen aan de Hooge Weere, ten noorden van de Bangert en ten westen van De Strip. De eerste opleveringen zijn eind 2010.

De OMH is een samenwerkingsverband tussen zeven projectontwikkelaars: Bouwfonds Ontwikkeling, De Peyler, Vos Hoorn, IntermarisHoeksteen, Pré-Bo-West, Zeeman Vastgoed en Heddes Vastgoed. De eerstgenoemde vier ontwikkelaars beginnen met de bouw van 111 eengezinswoningen en twaalf appartementen voor starters in twee of drie woonlagen.

Onlangs is de gemeente begonnen met de voorbereidende werkzaamheden om de gronden bouwrijp te maken. De woningen komen allemaal aan de Hooge Weere, de ontsluitingsweg parallel aan de Bangert, ten westen van de wijkontsluitingsweg De Strip. In 2010 wordt gestart met de bouw, zodat de eerste bewoners tegen het einde van dat jaar de sleutel krijgen.

Gezien de veranderde economische situatie is er voor gekozen om nu alleen te bouwen in het goedkope en middeldure segment. Op basis van een marktanalyse gaan de partijen er vanuit dat er in Hoorn behoefte is aan woningen in dit segment. De prijzen van de koopwoningen variëren hoofdzakelijk van 123.000 tot 200.000 Euro. De verkoop hiervan gaat rond de zomer van start. Daarnaast worden door IntermarisHoeksteen 32 eengezinshuurwoningen gebouwd.

De Strip wordt tot aan de Hooge Weere doorgetrokken, zodat het autoverkeer via De Strip de buurt in en uit kan rijden. Tijdens de bouw wordt De Strip nog niet aangesloten op de Bangert om te voorkomen dat bouwverkeer via de Bangert gaat rijden. Voor fietsers komen er meerdere verbindingen. Naast het Unjerpad en De Strip komt er nog een fietsverbinding naar de Bangert en naar Hoogewoud. Deze worden begin 2011 aangelegd.

De komende maanden blijven de gemeente Hoorn en de OMH de marktontwikkelingen nauwgezet volgen. Over enkele maanden hopen zij besluiten te kunnen nemen over de volgende bouwplannen in fase 4. Laatste wijziging van deze pagina: 19 maart 2009