Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Aanpak verkeersveiligheid in Oud-West

DB stelt Verkeersveiligheidsplan 2009 vast

19 maart 2009
Het aanleggen van zebrapaden over de trambaan op de Overtoom of drempels bij de Jan Swammerdambrug zijn slechts een greep uit de genoemde maatregelen in het verkeersveiligheidsplan. Het Dagelijks Bestuur heeft het voor 2009 vastgesteld. Op 24 maart wordt het in de Deelraad besproken.

In 2008 is onder bewoners een onderzoek uitgevoerd naar de beleving van verkeersveiligheid. Ofschoon het merendeel van de ondervraagden zich redelijk veilig voelt, kwamen er toch ook belangrijke knelpunten naar voren. Gevaarlijke kruispunten, fietsen op de stoep, te hoge snelheden van auto's, trams en taxi's, gevaarlijke oversteekplekken en conlicterende verkeerslichten.

Bouwe Olij, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer: "Gelukkig worden veel knelpunten al aangepakt door de herprofileringen. Ik noem de De Clercqstraat en de Bilderdijkstraat.

Een belangrijk aandachtspunt is ook de veiligheid rondom scholen. Door borden en belijning is voor alle weggebruikers goed herkenbaar te maken dat het een zogenaamde schoolzone is. Handhaven op fietsgedrag en snelheidscontroles zijn ook maatregelen waar we sterker op gaan inzetten. Wij doen er alles aan om de verkeersveiligheid in Oud-West te bevorderen. Het streven is om de meeste maatregelen in 2009-2010 uit te voeren".

Niet alle maatregelen vallen onder de bevoegdheid van het Stadsdeel. In een aantal gevallen is nauwe samenwerking met de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer vereist.

Downloads

rapportageasdo-08-011d.d.05-2-2009.pdf (5145 Kb) verkeersveiligheidsplan2009definitiefnaarraad.pdf (981 Kb)
---