FloraHolland


+ Nummerzoeken

Zuinig met karren in de piek!

FLORAHOLLAND (19 maart 2009) - Tijdens de voorjaarsaanvoerpiek is het belangrijk zuinig om te gaan met stapelwagens. FloraHolland treft in deze periode extra maatregelen voor een maximale inzet van de karren. Reparaties en onderhoud vinden snel plaats en fust wordt efficiënt afgestapeld. Voor boxhouders geldt in drukke periodes overal de nachthuurregeling. Die voorkomt dat er halflege karren in boxen staan.

In Aalsmeer kan bij topdrukte mogelijk niet altijd aan de volledige vraag worden voldaan. Naarmate het tekort oploopt, krijgen mensen minder wagens mee. Daarbij vindt een eerlijke, duidelijke verdeling plaats op basis van het aantal aangevoerde stapelwagens, de omvang van het tekort en de afstand tot de veiling.

De andere vestigingen gebruiken de FloraHolland stapelwagen. Daarvan worden geen tekorten voorzien. Dagelijkse vrachtwagenritten zorgen ervoor dat onbalans in de voorraden per vestiging wordt teruggedrongen.

De beschikbaarheid van stapelwagens is voor iedereen essentieel. Gebruik daarom wagens alleen voor het vermarkten van producten en niet als opslagmateriaal. Dan grijpt uw collega niet mis.

Meer informatie over Stapelwagentoewijzing in de Piek (STIP) volgt op www.floraholland.com onder het onderdeel
Aanvoeren/Logistiek/Stapelwagens.