Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Protest tegen Wajong-plannen groeit

De CG-Raad vraagt al geruime tijd aandacht voor de negatieve effecten van de Wajong-plannen van minister Donner. De Kamer zal zich waarschijnlijk volgende week over deze plannen uitspreken. Inmiddels nemen de protesten toe en groeit ook de media-aandacht.

Petitie

De CG-Raad heeft dinsdag samen met de vakcentrales FNV, CNV, MHP, Platform VG, Viziris en het Landelijk Platform GGz een petitie aan Tweede Kamerleden aangeboden. Daarin vragen ze om een fatsoenlijke inkomen voor werkende Wajongers en om betaling onder het minimumloon zoals minister Donner wil - af te wijzen. Ook doen ze een dringend beroep op werkgevers, te beginnen bij de overheid zelf, om meer banen voor Wajongers ter beschikking te stellen.

Actie

In Amsterdam is deze week actie gevoerd bij een sociale werkplaats. Leerlingen van het speciaal onderwijs demonstreerden daar tegen het uitgelekte plan om werken via de sociale werkvoorziening voor Wajongers onmogelijk te maken. Dit zou de kansen op werk voor Wajongers ernstig verslechteren. De CG-Raad heeft zich dan ook solidair met deze actie verklaard.

(Geplaatst: 19 maart 2009)

---