Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 11

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Simon Vestdijkstraat 14: dakkapel (achterzijde);
- Van Ghentlaan 5: uitbreiden berging;

- Herman de Manstraat 4: berging en overkapping (legalisatie);
- Jonkheer Sandberglaan 64: veranda;

- Doelenstraat 89: uitbreiden woning.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Gelreweg 32: rolluik ;

- Parkweg 4: vernieuwen hekwerk.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Veldkersmeen 59: aanbouw woning;

- Vollenhovemeen 9: wijzigen gevel;

- Bluesdreef 48: tuinhuisje;

- Friesegracht 35: uitbreiden woning;

- Simon Vestdijkstraat 38: dakkapel.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Triasgracht: aanbrengen keerwanden e.d.;

- Celsiusstraat 12: vergroten bedrijfspand en kantoor;
- Walstein 90: carport.

Reguliere bouwvergunningen 2e fase zijn verleend voor:
- Ooster Mheenweg 6: uitbreiden brandweerkazerne.

Gemeentelijke monumentenvergunning zijn verleend voor:
- Friesegracht 35: uitbreiden woning.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 19 maart 2009 t/m 30 april 2009

- Thorbeckelaan 15: vergroten woning;

- Rietgorsmeen 123: vlaggenmast tbv weerstation.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 3.6 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 19 maart 2009 t/m 2 april 2009

- Harderhout II fase 2a: 84 woningen.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel 411 352. Informatie afd. Bouwzaken, tel 411 250

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 19 lid 3 vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand plan:

Ter inzage van: 19 maart 2009 t/m 30 april 2009
- Rietgorsmeen 75: uitbreiden woning

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Milieumelding Autobedrijf G. Jansen

Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van Autobedrijf G. Jansen, Zuiderbreedte 21 voor een garage/autobedrijf. Voor dit bedrijf gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Wijzigingsplan Kwekerij Wijtgraaf

Gedeputeerde Staten hebben op 6 maart 2009 het wijzigingsplan "Kwekerij Wijtgraaf" goedgekeurd. Dit plan werd vastgesteld bij besluit van 9 december 2008. Het plan maakt het planologisch mogelijk een volwaardige kwekerij met bedrijfsgebouw en een bedrijfswoning op het perceel Wijtgraaf 20 te vestigen. Het wijzigingsplan ligt met ingang van 20 maart 2009 zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel in het stadhuis.
Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kunnen belanghebbenden tijdens de inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen die termijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak is ingediend.

Evenementenkalender 2009

De meldingen voor de evenementenkalender 2009 liggen ter inzage in de Stadswinkel op het stadhuis. Het betreft jaarlijks terugkerende- en nieuwe evenementen. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze omtrent deze meldingen binnen vier weken na deze publicatie schriftelijk dan wel mondeling bij ons kenbaar maken. De evenementenkalender is tevens in te zien op onze website www.harderwijk.nl. Informatie: afd. Publiekszaken, tel. 411 421.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Hoofdweg/Couperuslaan: 2 bomen achter tankstation met herplant van 3 bomen;

- Badweg (achter nr 2): 1 boom met herplant van 1 boom;
- Dennenlaan 10 - 12 : 1 berk op erfgrens;

- J.P. Heyelaan 66: 1 populier in achtertuin.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 30 april 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 10 maart; Metten Gerritskamp 36: 2 bomen;
- 11 maart; Van Heemskerklaan 16: 1 boom;

- 12 maart; Burg. Van Meursstraat 1a: 1 boom.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________