Gemeente Vlaardingen


Succesvolle re-integratie

19 maart 2009

Tien kandidaten uit de Wet Werk en Bijstand (WWB) hebben hun re-integratietraject succesvol afgesloten. Uit handen van wethouder Anny Attema van Sociale Zaken ontvingen zij hun diploma Basis Opleiding Electro.

De opleiding is verzorgd door Detamo. De verbindende schakel tussen de gemeente Vlaardingen en Detamo is Matchcare die de geslaagde kandidaten heeft begeleid via een re-integratieproject. Alle kandidaten hebben een jaarcontract gekregen bij Detamo.

De gemeente Vlaardingen staat in de top-tien van de grootste WWB-dalers van 2004-2008. Door de uitvoering van deze succesvolle re-integratietrajecten kunnen we nog meer mensen uit de WWB halen en aan het werk helpen, aldus wethouder Anny Attema.

Geweldig! Het is mooi dat we in deze tijd van economische crisis successen kunnen laten zien, aldus Ron Verschoor, directeur van Detamo Zuidwest. De orderportefeuille van Detamo was goed gevuld, maar we konden het werk niet aan omdat we niet genoeg gekwalificeerde mensen hadden, zegt Verschoor. Ik ben in augustus 2008 in contact gekomen met Matchcare. Zij hebben de kandidaten geleverd die voor de Basis Opleiding Electro zijn geselecteerd en hebben aan de gemeente Vlaardingen een tegemoetkoming in de kosten gevraagd.

De opleiding startte medio januari en duurde zes weken. De kandidaten werden dagelijks per bus van Rotterdam naar het hoofdkantoor van Detamo in Zaandam gebracht, waar de opleiding werd verzorgd. Medio 2009 start een nieuwe opleiding met nieuwe kandidaten.

Volgens Andre van den Eventuin, directeur van Matchcare is het behaalde succes het bewijs dat met hard werken vrijwel alles mogelijk is. Dit is waarom we het doen, reageert hij enthousiast. Matchcare investeert veel in het leggen en onderhouden van contacten met lokale werkgevers en zo mogelijk nog meer in de kandidaten. We zijn erin geslaagd om de juiste match te realiseren en hebben samen met Detamo en de gemeente Vlaardingen bewezen dat we de economische crisis kunnen trotseren.