Gemeente Vlaardingen


Gratis computers voor brugklassers

19 maart 2009

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt computers beschikbaar voor gezinnen met kinderen in de brugklas. Deze kinderen zijn net overgestapt van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en zitten in de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Deze maatregel is een van de voorzieningen in het kader van het armoedebeleid van de gemeente Vlaardingen. Voor alle gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de toepasselijke bijstandsnorm is deze maatregel van toepassing.

De computer (en printer) mogen in totaal niet duurder zijn dan 700,--. Ook ontvangt het gezin een eenmalige tegemoetkoming voor de internetkosten van 200,--. Per gezin wordt eenmaal bijstand voor een computer toegekend voor het schooljaar 2008/2009.

Aanvragen
Zoveel mogelijk gezinnen met een uitkering in het kader van de Wet Werk en Bijstand zijn geselecteerd en hebben een brief van de gemeente ontvangen. Bij deze brief zit een aanvraagformulier waarmee ze de computer kunnen aanvragen. De overige gezinnen die in aanmerking denken te komen voor een gratis computer, kunnen voor meer informatie en het opvragen van een aanvraagformulier bellen naar het gratis telefoonnummer 0800-248400.

Het aanvraagformulier kan ook gedownload worden vanaf de website www.vlaardingen.rechtop.nl.

Stimuleren gebruik regelingen
Inwoners van Vlaardingen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm komen vanaf 2009 in aanmerking voor de voorzieningen van het armoedebeleid. Het college versterkt het ruimhartige armoedebeleid door het uitbreiden van de huidige regelingen en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.