Gemeente Noordenveld

cheque voor kunst

Gemeente verzilvert cheque voor kunst

Gepubliceerd op: 19 maart 2009

Tijdens de officiële opening van het gemeentehuis op 17 oktober 2008 heeft het College van Burgemeester en Wethouders een cheque ter waarde van EUR 5000,00 gekregen uit handen van de heer Brands van Brands Bouwgroep BV. De cheque was een geschenk van bovengenoemd bouwbedrijf, Architecten Wouda en Van der Schaaf, Installatietechnieken BV, Bouwkundig Adviesbureau Jaap Bakker VOF, KOVO Partner in Installatietechniek en Ingenieursbureau Dijkhuis BV.

Het College heeft besloten voor dit bedrag kunstwerken aan te schaffen met afbeeldingen van plaatsen uit de gemeente Noordenveld. Alle vergaderkamers in het gemeentehuis hebben sinds kort een naam van een Noordenvelds dorp en in elke vergaderruimte komt een bijpassend kunstobject.

Burgemeester Hans van der Laan: "Er was een groot aanbod van plaatselijke kunstenaars en we hebben daarom een keuze moeten maken. Ik wil hierbij opmerken dat de niet geselecteerde kunstwerken alleen zijn afgevallen door of enerzijds het beschikbare budget of anderzijds door het minder goed passen in de beschikbare ruimte en zeker niet door de kwaliteit van de kunstwerken".

De keuze is gevallen op:

* Jannie Hiskes, 4 werken met titel Westervelde
* Ad Breedveld, Kunst en Vlieg, (Veenhuizen )
* Lonia Schölvinck, Bosrit, (komt in vergaderruimte Altena)
* Jelly van den Bosch, Leutingewolde

* Marijke Wiegers, Veen (omgeving Een)

* Irene Meuldijk, Tweeluik Beekdallandschap met vistrap (Lieveren)
* Jelly van den Bosch, Langelo

* Arien de Groot, Mensingebos