Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Pitstop loopt goed

18 maart 2009

Pitstop, het loket waar iedereen terecht kan om (weer) sociaal /maatschappelijk actief te worden in de Transvaalbuurt (Oost-Watergraafsmeer), loopt goed. Sinds de opening eind oktober 2008 heeft Pitstop 75 bezoekers gehad en dit aantal groeit nog steeds. De waardering van de bezoekers is groot en de professionals van DWI en UWV-werkbedrijf hebben er ook veel aan.

Pitstop is in het kader van de Wijkaanpak opgezet om iets te doen aan de kansen van wijkbewoners uit Transvaal op de arbeidsmarkt. Vanuit Pitstop worden mensen die moeilijk aan werk komen geholpen bij het vinden van betaald werk, of aangemoedigd te participeren op de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld het doen van vrijwilligerswerk. Op deze manier probeert men werk en participatie naar de buurt brengen.

Vergroten sociale cohesie
Werkzoekenden kunnen elkaar bij Pitstop helpen bij solliciteren, er worden excursies naar de werkvloer georganiseerd en regelmatig gaan er bedrijfspresentaties plaatsvinden. Ook wordt er op locatie voorlichting gegeven aan bijv. ouders van schoolgaande kinderen. De excursies en presentaties worden georganiseerd door de werkzoekenden zelf. Pitstop biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar te ondersteunen en op deze manier wordt ook de sociale cohesie in de buurt vergroot. Met de Pitstop als uitvalsbasis worden binnenkort ook kleine werkgelegenheidsinitiatieven en andere vormen van maatschappelijk meedoen gestart.

Samenwerkingsverband
Het project is een samenwerkingsverband tussen o.a. DWI, UWV-werkbedrijf en het stadsdeel en wordt uitgevoerd door Dynamo/Computerloods.

Openingstijden
Pitstop is vier middagen per week geopend van 13.00-16.00 uur. Op maandag- en dinsdagmiddag zijn er consulenten of adviseurs aanwezig om de binnengelopen buurtbewoners te woord te staan. Maar dat kan ook op afspraak. Pitstop zit aan het Steve Bikoplein nr. 4. Reageer

---