Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 19-03-2009

Politie onderzoekt melding schietpartij in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Vannacht zijn enkele schoten gelost op de
Bredasestraat. De politie trof kort na deze melding een auto bij de oprit naar rijksweg A-58 aan die in de sloot lag. In en aan het voertuig werden bloedsporen aangetroffen Vervolgens hebben de agenten een onderzoek ingesteld bij het ziekenhuis de Lievensberg. Daar bleek een man gewond te zijn opgenomen. De politie vermoedt dat deze man betrokken was bij de melding van het schietincident en dat hij bij het ongeval bij de oprit gewond is geraakt. De politie heeft in het ziekenhuis twee mannen gearresteerd die de gewonde man hadden binnen gebracht. Ook het slachtoffer is formeel aangehouden.

De recherche is met een onderzoek gestart naar aanleiding van
meldingen dat vannacht omstreeks 02.30 uur geschoten is in de buurt van het park gelegen langs de Bredasestraat. Er waren volgens getuigen meerdere auto's, waaronder een bestelauto, bij het incident betrokken, die waren weggereden over de Wouwsestraatweg in de richting van de autosnelweg A-58. Agenten troffen even later op de Wouwsestraatweg bij de oprit van de A-58, richting Roosendaal een bestelbus aan die in de sloot lag. Er zat niemand in het voertuig. In en aan de auto werden bloedsporen aangetroffen.

Vervolgens werd een onderzoek in het ziekenhuis ingesteld. Daar bleek een man te zijn binnen gebracht met een hoofdwond. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit Bergen op Zoom. Het slachtoffer bleek door twee mannen uit Bergen op Zoom (21 en 22 jaar) te zijn binnen
gebracht. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto waarmee zij naar het ziekenhuis waren gereden wordt nader onderzocht.

Ook het slachtoffer is formeel aangehouden, hij wordt echter in het ziekenhuis behandeld voor zijn hoofdwond. Hij heeft een verwonding aan één van zijn oren. Waarschijnlijk heeft hij deze verwonding opgelopen door het verkeersongeval.

Politie Mark en Dintel ontmantelt drie hennepkwekerijen

HALDERBERGE: De politie van het team Mark en Dintel heeft gisteren op drie adressen in het werkgebied hennepkwekerijen ontmanteld. Het gaat om een bedrijfspand aan de Argon in Oud Gastel en twee woningen, respectievelijk aan de Gastelsedijk in Stampersgat en de Panneman te Steenbergen. De politie verrichtte tijdens de actie één arrestatie.

De politie heeft naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) en onderzoek van wijkagenten gisteren op drie plaatsen gezocht naar hennepkwekerijen.

In een bedrijfspand aan de Argon werd een plantage aangetroffen met 321 hennepplanten. Ook aan de Gastelsedijk in Stampersgat was het prijs. In een woning vonden de agenten een kwekerij met 148 planten. De bewoner werd aangehouden. De derde kwekerij werd aangetroffen in een woning aan de Panneman. Hier stonden 132 hennepplanten. Alle kwekerijen zijn ontmanteld. Tegen de exploitanten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker is alleen op zoek naar slaapplaats

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 00.10 uur een 31-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht werd van een poging tot inbraak. De politie naar de Kamperfoeliestraat gegaan na een melding van een buurtbewoner die iemand over een schutting zag klimmen. De getuige vertelde verder dat die klimmer een verwarde indruk op hem maakte. Bovendien had hij gezien dat die man een mes vasthad. De politie trof de door de getuige bedoelde man enkele straten verderop aan. Hij had inderdaad een mes en enkele
inbrekerswerktuigen bij zich. Hij vertelde dat hij een slaapplaats had gezocht. Hij had een leegstaande woning willen binnen gaan om daarin te slapen. Zo ver was het niet gekomen omdat hij door die getuige gezien was. De politie heeft een verklaring van de zwerver opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-03-2009 14:11 | © Regio Midden en West Brabant |