Openbaar Ministerie


* >Doorzoekingen in ...

Doorzoekingen in onderzoek ex-directeur Stichting Nederlandse Moslim Omroep

19 maart 2009 - Functioneel Parket

Het Commissariaat voor de Media heeft eind vorig jaar bij het Functioneel Parket aangifte gedaan wegens misbruik van omroepgeld door de ex-directeur van de Nederlandse Moslim Omroep. De FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst Economische Controledienst) is onder leiding van het Functioneel Parket een strafrechtelijk onderzoek gestart.

In het kader van dit onderzoek zijn op 14 en 19 maart 2009 doorzoekingen verricht in de arrondissementen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Daarbij werden administratie en digitale bestanden in beslag genomen.

Het onderzoek richt zich op valsheid in geschrifte, verduistering en oplichting. De Nederlandse Moslim Omroep maakte gebruik van publieke gelden om radio- en televisieprogramma's te maken. Hiervoor werden verschillende productiebedrijven/producenten ingeschakeld. De ex-directeur wordt ervan verdacht dat hij in zijn hoedanigheid van directeur van de Nederlandse Moslim Omroep samen met zijn zoon geld heeft ontvangen van producenten. In ruil hiervoor werd deze producenten meer opdrachten in het vooruitzicht gesteld. Ook wordt de zoon van de ex-directeur verdacht van verduistering van bedrijfsauto's van de Nederlandse Moslim Omroep.