Politie Haaglanden

Extra persbericht: getuigen steekpartij gezocht

Zoetermeer, 19-03-2009

Een 22-jarige Zoetermeerder raakte donderdag 19 maart gewond toen hij omstreeks 00.30 uur werd neergestoken door een nog onbekende man. De jongen was met twee vrienden op Station Palenstein toen de latere dader hen aansprak. De man vroeg de drie jongens om een sigaret. Toen de jongens aangaven dat zij deze niet hadden, ontstak de man in woede. Eén van de jongens was inmiddels met de Randstadrail vertrokken, de andere twee verlieten lopend het station. De man kwam hen op de fiets achterna. Op de Jan van Beierenlaan kwam het tot een schermutseling, waarbij de 22-jarige door de man in zijn rug werd gestoken. De dader ging er vervolgens, met de jas van het slachtoffer, op de fiets vandoor in onbekende richting. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij een nacht op de intensive care doorbracht. Zijn toestand is stabiel.
De dader was een negroïde man van ongeveer 25 jaar oud en tussen 1m75 en 1m80 lang. De man had een slank postuur en was gekleed in een zwart dun jack met capuchon en droeg een donkere broek en zwarte schoenen. De dader heeft mogelijk onder zijn rechteroog een tatoeage van een 'traantje' of een moedervlek.

Heeft u donderdag iets gezien van deze steekpartij of heeft u de jongens wellicht even daarvoor op Station Palenstein gezien? (Her-)Kent u de dader op basis van het opgegeven signalement of heeft u anderszins informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.