Politie Gelderland-Zuid

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Groesbeek, 19-03-2009 o De politie heeft dinsdag op twee plaatsen in Groesbeek een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Woensdag is in één van de twee onderzoeken een verdachte verhoord. Het onderzoek gaat nog verder.

Eerder dit jaar kwam bij politieteam Groesbeek via op zich staande meldingen informatie binnen dat op twee plaatsen zich vermoedelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Agenten zijn tussentijds bij woningen aan de Biesseltsebaan respectievelijk de Mooksestraat poolshoogte gaan nemen waarna het vermoeden werd versterkt. Een actie werd gepland, in samenwerking met partners als de brandweer en NUON, en resulteerde dinsdag in de ontmanteling van twee hennepkwekerijen.

In het pand aan de Biesseltsebaan werden 75 hennepplanten aangetroffen. Later is binnengetreden in een woning aan de Mooksestraat. Daar trof de politie in verschillende ruimtes bijna 750 planten. Alle goederen en planten van de hennepkwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd.

Aanhouding
In het onderzoek rond de Biesseltsebaan werd woensdag een 31-jarige Nijmegenaar uitgenodigd aan het politiebureau. Hij is als verdachte van overtreding van de Opiumwet afgehoord en daarna weer in vrijheid gesteld. In verband met vermoedens van illegale stroomaftap doet NUON hier op dit moment nader onderzoek naar. De politie is bezig met het horen van getuigen en zet het onderzoek voort. (08)

Laatst gewijzigd 19-03-2009 14:20 | © Regio Gelderland-Zuid |