Gemeente Westervoort

Starterslening nu ook in Westervoort!

Als u voor het eerst een woning wilt kopen en het blijkt dat de woonlasten te hoog zijn voor uw inkomen dan kunt u vanaf vandaag bij de gemeente Westervoort informeren of u in aanmerking komt voor een Starterslening.

Westervoorters die voor de eerste keer een woning willen kopen, hebben door de stijgende koopprijs van woningen een moeilijke positie op de woningmarkt. Door de invoering van de VROM-Starterslening ontstaan er meer mogelijkheden voor de starter op de Westervoortse koopwoningmarkt.
De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de goedkope koopwoning en het bedrag dat de starter bij de bank maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De gemeente Westervoort werkt samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De gemeente heeft voorwaarden bepaald wanneer personen in aanmerking komen voor de Starterslening. SVn is de uitvoeringsinstantie. SVn verstrekt namens de gemeente de hypotheken en verzorgt de verdere afhandeling van de administratie van uw lening. U leent dus geld van de gemeente via SVn.

Alleen in gemeenten die de Startersregeling voeren is het mogelijk voor woningkopers om een Starterslening aan te vragen. Westervoort is de 210e gemeente in Nederland die de Starterslening voert. Meer informatie over de Starterslening en over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Starterslening kunt u vinden op www.westervoort.nl of verkrijgen bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Algemene informatie over de lening is ook te vinden op www.svn.nl.

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl