Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 19-03-2009

Politie heeft handvol aan winkeldieven in Tilburg

TILBURG: Bij een modezaak aan de Heuvelstraat zijn woensdag 18 maart 2009 zes winkeldievegges betrapt en overgedragen aan de politie. De winkelketen heeft extra maatregelen genomen om het aantal
winkeldiefstallen terug te dringen. Dit verklaart de zes arrestaties op een dag.

Een 17-jarige meisje uit Tilburg stal daar twee truitjes en een sjaal en werd door het winkelpersoneel tegengehouden toen ze de winkel wilde verlaten.

Twee 15-jarige meisje probeerden te ontkomen toen het
beveiligingspersoneel van de modezaak hen aanhield. De Tilburgse meisjes hadden gezamenlijk twee paar schoenen en een truitje zonder betalen meegenomen. Bovendien hadden ze ook een gestolen riem bij zich, afkomstig uit een andere winkel.

Twee zusjes (24 en 17 jaar oud) kleedden zich om in de kleedkamer en droegen hun gestolen buit onder hun eigen kleding. Een medewerkster had dit in de gaten en hield het Tilburgse duo aan bij het verlaten van de winkel.

Een 18-jarige vrouw was vanuit Deventer op doorreis naar Brussel. In Tilburg maakte ze een tussenstap en pleegde verschillende
winkeldiefstallen. Haar buit bestond uit 4 shirts, 2 flesnagellak, oorbellen en een armband. Na haar arrestatie legde ze een volledige bekentenis af.

Verder zijn er woensdag winkeldieven betrapt bij een Tilburgse supermarkt en een andere kledingzaak. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Voor wat betreft de minderjarigen wordt bekeken of zij voor een verwijzing naar Bureau Halt in aanmerking komen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-03-2009 14:43 | © Regio Midden en West Brabant |