Gemeente Bolsward


Nieuws
19-03-09

Peter Nauta neemt Klaas Kingma Sportprijs in ontvangst

Peter Nauta.JPG

Eénmaal in de twee jaar wordt de Klaas Kingma Sportprijs uitgereikt. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Klaas Kingma. Klaas Kingma was een sporter en Bolswarder in hart en nieren.

Gisteravond, 18 maart, was het de beurt aan Peter Nauta, marathonschaatser, om de oorkonde en het geld bedrag in ontvangst te nemen van wethouder mevrouw Pieters in het stadhuis.

Klaas Kingma heeft na zijn overlijden een bedrag nagelaten om sportief Bolsward te eren. Sporters en sportverenigingen verdienen het immers om in het zonnetje te worden gezet! Oktober 2008 kwam de commissie voor de uitreiking van Klaas Kingma Sportprijs 2009 voor het eerst bij elkaar. Toen was al duidelijk dat Peter Nauta een grote kans had om als winnaar uit de bus te komen. Er zijn redenen genoeg voor de commissie om Peter in het zonnetje te zetten.

Peter is onder andere Regiomarathon Kampioen Friesland (2003-2004), Nederlands Kampioen skeeleren B-Divisie (2005), Nederlands Kampioen Marathon schaatsen B-divisie (2006-2007), winnaar Sprint Klassement Essent Cup B-Divisie (2006-2007), winnaar KNSB-Cup Marathon schaatsen B-Divisie (2008-2009). Dit is maar een kleine greep op zijn prestaties.

Ook hebben de ouders en ploegegenoten van Peter hun dank gekregen.

feed