Politie Zuid-Holland-Zuid

19/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 19-03-2009 o Persberichten district II

GESIGNALEERDE MET VERDACHT BESTEK
SCHELLUINEN Een 24-jarige man uit Helmond is op woensdagmiddag 18 maart op de N216 door de politie aangehouden wegens heling. De man werd met zijn personenauto tijdens een routinecontrole aan de kant gezet. Na controle bleek dat de man gesignaleerd stond wegens 5 verkeersdelicten met een totaal boetebedrag van 500 euro. In de kofferbak troffen agenten een fikse hoeveelheid nieuw bestek en keukengerei aan. Bij een aantal zaten de prijskaartjes er nog aan. De goederen zijn afkomstig van een landelijke winkelketen. De verdachte is ingesloten omdat hij de boetes niet kon betalen. De politie onderzoekt de herkomst van de goederen.

BROMFIETSCONTROLE: 40 OVERTREDINGEN
ALBLASSERDAM De politie heeft op woensdag 18 maart s middags en s avonds in Alblasserdam (locatie De Kabelbaan), Papendrecht (langs de N3) en Sliedrecht (Thorbeckelaan) een bromfietscontrole gehouden. Surveillerende agenten haalden brom en snorfietsers van de weg en bracht hen naar de controleplek waar hun voertuig werd gecontroleerd op constructiesnelheid, papieren en andere aspecten van het voertuigreglement. In totaal werden 132 brom en snorfietsers gecontroleerd en werden er 40 overtredingen geconstateerd. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor overschrijding van de constructiesnelheid (24), daarnaast werd onder meer geschreven voor niet werkende bel of claxon, niet (correct) dragen van de helm, niet op eerste vordering tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs, geen achterlicht, negeren rood licht, overschrijding snelheid. De controle werd gehouden in het kader van het verbeteren van de verkeersveiligheid, verminderen van bromfietsoverlast.

AANRIJDING
PAPENDRECHT Op woensdagmiddag 18 maart heeft er een aanrijding tussen een auto en een fietser plaatsgehad op de kruising Pontonniersweg/Kraaihoek/Edelweisslaan. Een 69-jarige man op de fiets reed op de Kraaihoek vanuit een uitrit de Pontonniersweg op. Hierbij liet hij de voor hem van links naderende auto niet voorgaan. Het gevolg was dat de fietser tegen de zijkant van de auto aanreed en viel. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met een hoofdwond en een wond aan zijn hand. De bestuurder van de personenauto - een 39-jarige man uit Breda raakte niet gewond.

DRIETAL AANGEHOUDEN NA POGING INBRAAK IN TAXIBUS HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft in de nacht van woensdag 18 maart op donderdag 19 maart drie mannen van 25 (2) en 24 jaar uit Bilthoven en Utrecht aangehouden langs de A27 bij Meerkerk. Ze worden verdacht van poging tot inbraak in een taxibus die geparkeerd stond in de Ambachtsstraat in Hardinxveld-Giessendam. De drie werden echter overlopen door een voorbijganger en vluchtten. Het voertuig werd getraceerd op de A27 waar de drie aan de kant werden gezet en aangehouden. Ze zijn ingesloten. De politie zal ze nader horen en hun voertuig onderzoeken.