Politie Zuid-Holland-Zuid

19/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 19-03-2009 o Persberichten district I

WINKEL OVERVALLEN: TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Een 22-jarige man en een 14-jarige jongen uit Dordrecht op woensdagmiddag 18 maart in Dordrecht aangehouden, nadat kort daarvoor een winkel aan de Markettenweg was overvallen. Daarbij raakte niemand gewond. Twee mannen drongen rond 13.20 uur de winkel binnen en bedreigden een personeelslid met een wapen. Een geldbedrag werd weggenomen, waarna de twee mannen zich uit de voet maakten. Op grond van het signalement konden de twee verdachten snel daarna aangehouden worden. De 22-jarige verdachte sloeg daarbij de agent die hem aanhield in zijn gezicht, waarna hij geboeid moest worden afgevoerd. De agent liep een kneuzing in zijn gezicht op.
De 14-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld; de 22-jarige is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort. De politie zoekt getuigen van deze gewapende overval en vraagt hun te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar recherche van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 18 maart een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens winkeldiefstal. De man stal in een winkel aan het Statenplein een aantal dvds en een drietal doosjes lego. Hij werd betrapt door beveiligingspersoneel. Hij bleek na aanhouding ook gestolen babyartikelen uit een nabijgelegen warenhuis op zak te hebben. Politieagenten namen hem mee naar het bureau en sloten hem in. Na verhoor werd hij begin van de avond weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

ONGELDIG RIJBEWIJS SINDS 1984
DORDRECHT In de nacht van woensdag 18 maart op donderdag 19 maart heeft de politie een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Van den Heuvelstraat. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Laan der Verenigde Naties en wilden hem controleren. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder ervandoor. Hij kon na een korte achtervolging aan de kant worden gezet. Al gauw bleek waarom de man vluchtte: zijn rijbewijs is sinds 1984 ongeldig verklaard en hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. De man blies 0,8 promille.

ERVANDOOR
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op woensdagavond 18 maart heeft de politie twee mannen van 27 en 31 jaar uit Dordrecht aangehouden op de A15 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Een surveillerende politieagent op de fiets gaf de 31-jarige automobilist een stopteken in de Vrankenstraat in Dordrecht vanwege zijn rijstijl. De man ging er echter vandoor maar werd door een collega-agent getraceerd op de A15 waar hij alsnog aan de kant werd gezet. Hij bleek teveel alcohol genuttigd te hebben, hij blies 1 promille. De man werd daarop aangehouden. De bijrijder ook, hij had geen id-bewijs bij zich. Na het afleggen van een verklaring werden beiden weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUZIËND STEL OP STRAAT
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is op woensdagavond 18 maart door de politie aangehouden op de Eikenlaan. Een voorbijgangster meldde de politie dat een stel al ruziënd op straat liep en een en ander zou escaleren. De politie nam poolshoogte en hield de 37-jarige man aan toe hij recalcitrant werd, vooral niet wilde dat de politie zich met de ruzie met zijn vriendin (33) en daarom wegliep. Ondanks meerdere vorderingen te blijven staan, deed hij dit niet. De man werd ingesloten op het politiebureau. Zijn vriendin heeft aangifte tegen hem gedaan. Hij zou haar mishandeld hebben. De politie onderzoekt de zaak.