Provincie Noord-Holland

Europese Commissie op bezoek

19-3-2009

Een delegatie van de Europese Commissie bezocht woensdag 11 maart Noord-Holland. Tijdens dit bezoek werd gesproken over het Programma Kansen voor West vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De delegatie, die zich bezighoudt met het regionaal beleid van de Europese Unie, bezocht onder meer het project Groene Carré West en Zuid. Met Europees geld worden 4 recreatiegebieden aangelegd om de leefomgeving rond Schiphol te verbeteren. Door dit project worden ook bestaande recreatiegebieden waaronder Spaarnwoude en het Haarlemmermeerse Bos met elkaar verbonden.

In het programma Kansen voor West werken de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland en de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht samen. Doel is de concurrentiekracht van de Randstad te versterken. Aan de basis van Kansen voor West staat de Lissabonstrategie, die moet leiden tot economische groei en meer en betere banen in de Europese Unie. Dat betekent investeren in themas als innovatie, research en development, kennisuitwisseling en duurzame energie.

In een gesprek met de voorzitter van de stuurgroep Kansen voor West, gedeputeerde Rinske Kruisinga, stelde de delegatie vast dat de samenwerking tussen de partners goed van de grond komt en dat dit heeft geleid tot een aantal interessante projecten. In Noord-Holland zijn intussen 7 projecten gehonoreerd. Naast het genoemde project rond Schiphol zijn dat bijvoorbeeld Dutch Offshore Wind Energy Services bij Den Helder en het project Kansenkanon II, dat zich richt op innovatie bij het midden- en kleinbedrijf in Noord-Holland.

Meer informatie over de projecten vindt u op www.kansenvoorwest.nl. Voor vragen over Europese subsidiemogelijkheden kunt u terecht bij het steunpunt Europese subsidies van de provincie Noord-Holland (europesesubsidies@noord-holland.nl / tel. 023-514 3255).

Nieuwsredactie