Gemeente Harderwijk


Maak uw wijk veiliger

De gemeente gaat voor alle wijken in Harderwijk een Wijkveiligheidsplan maken. Zij doen dit in samenwerking met de wijkbewoners. Gestart wordt met de wijken Tinnegieter en De Wittenhagen. In het Wijkveiligheidsplan staat beschreven hoe uw wijk veiliger kan worden, met als gevolg dat u zich veiliger voelt in uw wijk en dat het aantal aangiften en meldingen bij de politie dalen.

Woont u in de wijken Tinnegieter of De Wittenhagen? Dan kunt u helpen door onveilige plekken aan ons door te geven. Denk daarbij aan plekken waar u liever zelf niet komt, laat staan dat u wilt dat uw kinderen daar spelen. Niet alleen verkeersonveilige situaties, maar ook criminaliteit of slecht verlichte plekken. Stuur een omschrijving met het liefst een foto van de onveilige plek uit uw wijk Tinnegieter of De Wittenhagen naar wijkveiligheid@harderwijk.nl of naar Gemeente Harderwijk, t.a.v. Wijkveiligheid, Postbus 149, 3840 AC Harderwijk. Reacties moeten voor 31 maart binnen zijn. De drie fotoâs waarop de (on)veiligheid in de wijk het beste tot uitdrukking komen, winnen een prijs.

Uw inbreng wordt gebruikt voor de wijkschouwen die op 6 en 9 april plaatsvinden. De projectgroep die het Wijkveiligheidsplan schrijft, komt dan de onveilige plekken van de wijken Tinnegieter en De Wittenhagen bekijken. Op 18 mei is er een bewonersavond waar u als bewoner van de wijk Tinnegieter of De Wittenhagen de eerste resultaten voor het Wijkveiligheidsplan te zien krijgt. U kunt tijdens deze bewonersavond hier op reageren. De bewonersavond begint om 19.30 uur bij Bouw & Infrapark aan de Ceintuurbaan 2. Alle wijkbewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom.


____________________