Politie Hollands Midden

Politieberichten Hollands-Midden, 19 maart 2009

Oegstgeest Auto gestolen na inbraak in woning Bij twee woningen aan de Zilverstein werd in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 maart ingebroken. Bij beide woningen werd de schuifpui opengemaakt. Naast gereedschap, een televisie, een decoder, laptop en portemonnee werd uit één van de woningen een autosleutel meegenomen. Daarmee werd een buiten geparkeerde zwarte BMW, type 1 ER Reihe 118 D gestolen. De auto is inmiddels in de opsporingssystemen opgenomen. De politie doet verder onderzoek.

Roelofarendsveen Nieuwe aanhouding in oplichtingszaak De politie heeft een tweede aanhouding verricht in het onderzoek naar de oplichting via internet. Een 31 jarige man uit Roelofarendsveen werd woensdagmiddag 18 maart aangehouden. Hij zit voor het onderzoek vast en wordt vrijdag 20 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dinsdag 19 maart werd in dit onderzoek een 19 jarige vrouw uit Roelofarendsveen aangehouden en na verhoor een dag later weer in vrijheid gesteld. Beide verdachten zijn bekenden van elkaar. Onder een valse naam werden producten via internet aangeboden en na betaling niet geleverd. De politie heeft inmiddels twintig gedupeerden achterhaald maar denkt dat er nog meer gedupeerden zijn. Het onderzoek wordt dan ook voortgezet.

Gouda Man aangehouden voor inbraak tuinhuisje De politie heeft donderdag 19 maart rond 10.00 uur een 49 jarige man uit Opava (Slovenië) aangehouden die had ingebroken in een tuinhuisje aan het Julianasluisterrein. De Goudse eigenaar van het tuinhuisje ontdekte de inbraak en zag even later de man lopen en bracht hem daarmee in verband. Hij sprak de hem aan en ontdekte dat hij wijn en bier uit zijn tuinhuisje bij hem had. De politie werd gewaarschuwd en rekende hem in. Hij zit nog vast.