Gemeente Lansingerland

Eerste paal de grond in voor Renault


Maandagmiddag 16 maart 2009 even na half vier werd de officiële eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Renault Trucks op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs.

De klus werd geklaard door het driemanschap Jean François Gatineau, algemeen directeur Nederland en België, Pascal Bitner, algemeen directeur Europa en wethouder Naushad Boedhoe van gemeente Lansingerland.

Het drietal werd daarbij gadegeslagen door een bus vol belangstellenden die vanuit alle delen van Nederland, maar ook van daarbuiten naar Lansingerland waren getogen om de feestelijke handeling bij te wonen.
'Buurman' Heembouw zal het nieuwe pand realiseren. Het project - met een totaaloppervlak van 1.852 m2 - omvat een bedrijfsgebouw met kantoor, showroom, werkplaats en een wasstraat voor de trucks; naar een ontwerp van Habeon Architecten. Voor het onderhoud van de trucks worden diverse bruggen, inspectieputten en een betonnen milieukelder ingebouwd. Het kantoorgedeelte is voor het pand gesitueerd met aansluitend de showroom voor de nieuwe trucks. Aan de achterzijde wordt tevens een stalen schijngevel geplaatst.
"We hebben als bedrijf veel ambitie om te ontwikkelen", sprak Jean François Gatineau vlak voor het heien van de paal. "Momenteel werken we met een tiental grote dealers in Nederland en in Europa totaal vijftig, maar Europees gezien willen we uitgroeien naar een zeventigtal. Deze nieuwe locatie is daar een voorbeeld van en betekent een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het bedrijf." Waarna hij nog even meedeelde dat er schitterend weer was geregeld voor dit bijzondere moment, doelend op de zon die hoog aan de hemel stond. Als alles volgens planning verloopt zal de oplevering naar verwachting in september 2009 een feit worden.