Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep poging gewapende overval

Nijmegen, 19-03-2009 o Woensdagnacht is een 45-jarige Nijmeegse vrouw voor haar woning aan de Ruisdaelstraat in Nijmegen door een onbekende man bedreigd met een vuurwapen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond middernacht stond de Nijmeegse in de deuropening van haar woning toen zij door de man werd aangesproken. Hij probeerde een gesprek met de vrouw aan te knopen. Vervolgens pakte de man een vuurwapen, wees daarmee in haar richting en deed een poging haar van haar tassen te beroven. Hierop gooide de 45-jarige direct de deur dicht en alarmeerde de politie.

Onderzoek

Agenten hebben direct een buurtonderzoek in de omgeving ingesteld en enkele getuigen gehoord. Ook een diensthond werd ingezet. Deze pakte een spoor op die richting Heydenrijckstraat en Daalseweg liep. Op de hoek met de Hobbemastraat raakte de hond het spoor kwijt.

Getuigenoproep

Het signalement van de dader is:

- Man van buitenlandse afkomst

- Normaal tot gedrongen postuur, circa 1.70 m

- Verzorgd lichtgetint uiterlijk

- Langwerpig gezicht, rechte neus, donkere wenkbrauwen, amandelvormige ogen

De man droeg de volgende kleding:

- donkere spijkerbroek

- zwart dof jack, kort model met kraag, mogelijk leer

- witte gebreide katoenen muts met een zonneklep en flappen over de oren

Heeft u iets gezien rond 00.00 uur in de omgeving van de Ruisdaelstraat, Heydenrijckstraat, Daalseweg of Hobbemastraat? De politie vraagt getuigen of mensen die informatie hebben om contact op te nemen met de districtsrecherche in Nijmegen op 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (13)

Laatst gewijzigd 19-03-2009 15:36 | © Regio Gelderland-Zuid |