Woningstichting Land van Rode


Boomfeestdag Holz
(19 maart 2009)

In Kerkrade hebben op 18 maart jl. activiteiten plaatsgevonden in het kader van de Boomfeestdag 2009. Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen bewust te maken van het groen in hun leefomgeving en het belang hiervan. Het nationaal thema van dit jaar was spaar de bomen.

Activiteiten
Onder begeleiding van het IVN Vereniging voor Natuur- en milieueducatie, het CNME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie), woningstichting LAnd van Rode, wijkbeheer gemeente Kerkrade, wethouder Peter Thomas (Openbare Werken) en wijkwethouder Ralf Krewinkel hebben basisschoolleerlingen een aantal verschillende activiteiten uitgevoerd. Zo hebben de leerlingen samen met de wethouder 12 bomen in een symbolische cirkel geplant, Knotwilgen rond de waterbuffers geplant en verschillende opschoon- en snoeiwerkzaamheden verricht.

Buurtbewoners aan het werk
Zelfs de buurtbewoners hebben tijdens deze boomfeestdag hun medewerking verleend. Door onder andere de basisschoolleerlingen te helpen bij de verschillende opschoon- en snoeiwerkzaamheden.

Locatie
In overleg met mede-initiatiefnemers Woningstichting Land van Rode en de Huurders Belangen Commissie heeft de gemeente Kerkrade er dit jaar voor gekozen om de activiteiten in het kader van de boomfeestdag uit te voeren op de groenstrook gelegen tussen de Honéestraat en de Roderlandbaan en achter de flat van de van Mgr. van Gilsstraat.