Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 19-03-2009

Politie controleert verkeer in Waalwijk en Kaatsheuvel

WAALWIJK/KAATSHEUVEL: Bij een grote algemene verkeerscontrole op diverse locaties in Waalwijk en Kaatsheuvel zijn woensdagmiddag- en avond 49 bekeuringen uitgeschreven en één automobilist gearresteerd wegens rijden onder invloed van alcohol.

De politie controleerde van 15.00 tot 23.00 uur in Kaatsheuvel op De Werft en de Van Haestrechtstraat en op Groenewoudlaan/Akkerlaan, Eerste Zeine, Rossinistraat, Taxandriaweg en Midden-Brabantweg in Waalwijk. Deze locaties zijn bewust gekozen, omdat wijkbewoners regelmatig klagen over te hoge snelheid van weggebruikers en
parkeeroverlast van auto's.

In de middag lag het accent op de controle van brom- en snorfietsers (14 bekeuringen), en in de avond werd vooral gekeken naar parkeren, het dragen van de gordel, rood licht en niet handsfree bellen (32 bekeuringen).

De afsluiting van de controle vond plaats op de Van Haestrechtstraat waar ook 168 bestuurders werden gecontroleerd op alcohol. Een van hen, een 30-jarige Tilburger, had te veel gedronken en blies 535 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De Tilburger werd aangehouden en kreeg een rijverbod van vijf uur. Bij de verkeerscontrole waren twaalf agenten betrokken.

MADE: Bij een snelheidscontrole op de Sluizeweg werden woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 21 bekeuringen uitgeschreven. Twintig bestuurders reden harder dan de toegestane maximumsnelheid van 60 km/uur en een automobilist droeg geen gordel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.

Oosterhoutse jongens (beide 16) verdacht van heling quad

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagmorgen rond 10.45 uur een 16-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. De politie kwam de verdachte en twee vriendjes op het spoor, nadat een getuige het vreemd vond dat de drie jongens bij een tankstation aan de Tilburgseweg diverse plastic flesjes met benzine vulden.
Die benzine werd keurig afgerekend, maar de agenten stelden in de omgeving een onderzoek in. Toen ze de quad en de drie jongens
vervolgens zagen op de Hertogenlaan, gingen de jongens er plotseling vandoor. De 16-jarige jongen kon in de kraag gegrepen worden; hij is ingesloten op het bureau. Later op de dag kon een andere
mede-verdachte, ook een 16-jarige jongen uit Oosterhout, ook
gearresteerd worden. De identiteit van de derde verdachte is bij de politie bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de quad, vermoedelijk is het voertuig gestolen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 19-03-2009 16:09 | © Regio Midden en West Brabant |