Gemeente Den Helder

Geld voor jonge sporttalenten op: 2009-03-19

Jonge bijzondere sporttalenten in Den Helder moeten door kunnen groeien naar topniveau of op dat niveau blijven. De gemeente helpt deze talenten elk jaar met een financiële bijdrage om dat bijzondere doel te bereiken. Aanvragen voor deze Topsport-Jeugdregeling kunnen tot 1 mei worden ingediend.

Met de Topsport-Jeugdregeling wil de gemeente de mogelijkheden van jeugdig (sub)topsporttalent vergroten. Het wil de jonge talenten helpen zich te ontwikkelen tot topsporter op nationaal of internationaal niveau. De regeling is ook bedoeld voor jonge topsporters die al op dat hoge niveau zitten en daar graag willen blijven. De sport die zij beoefenen, moeten worden georganiseerd door een sportbond die aangesloten is bij de NOC*NSF.

Drie voorwaarden
De Topsport-Jeugdregeling is iets gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen:

De subsidie is voor in Den Helder wonende topsporters van 9 tot en met 23 jaar (was 18 jaar).

Aanvragers hebben een verklaring van de sportbond dat zij de status van topsporter hebben of van subtopsporter met de mogelijkheid de top te halen.

Er wordt nadrukkelijk alleen subsidie verstrekt aan individuele sporters.

Waar is de bijdrage voor?
Het geld is bedoeld als bijdrage in de kosten van topsportbeoefening gedurende een sportseizoen. Of als bijdrage in de kosten van deelname aan een incidentele topsportactiviteit. Hiermee wordt bedoeld:

Een nationaal of internationaal toernooi, zoals een NK, EK, WK of de Olympische Spelen. Dit toernooi wordt door de sportbond georganiseerd of erkend.

Een door de sportbond georganiseerde of erkende trainingsstage.

Hoe hoog is de bijdrage?
De hoogte van de bijdrage vanuit de Topsport-Jeugdregeling is maximaal 25% van de totale uitgaven van de aanvrager, zoals opgenomen in de door hen aangeleverde begroting. Dit kan maximaal 50% worden als de aanvrager kan aantonen dat het gezinsjaarinkomen van de ouders/aanvrager niet hoger is dan 120% van de geldende bijstandsnorm.

Aanvragen tot 1 mei
Aanvragen voor een bijdrage vanuit de Topsport-Jeugdregeling kunnen worden ingediend tot uiterlijk 1 mei 2009. Het college neemt voor 1 juli een besluit over de ingediende aanvragen.

Formulier
De volledige tekst van de Tijdelijke Deelsubsidieverordening Topsport-Jeugdregeling met de daarbij behorende Beleidsregel en het aanvraagformulier vindt u hier op deze website.

Contact
Voor meer informatie of exemplaren van het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met de afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, mevrouw M. Hagedoorn. Zij is telefonisch te bereiken van ma t/m do van 9.00 tot 13.30 uur op telefoonnummer 0223 -- 678 417 of via mbw@denhelder.nl.