Gemeente Apeldoorn

Datum: 19-03-2009
Nummer: 064

Wandelwerkgroep IVN en Masterclass Kamermuziek door naar eindronde vrijwilligersprijs

De jury heeft afgelopen vrijdag 13 maart de winnaars gekozen voor de categorieën Natuur & Milieu en Cultuur. De Wandelwerkgroep van IVN, vereniging voor natuur- en milieu educatie, en de Masterclass Kamermuziek van de stichting Masterclass Apeldoorn, dingen mee naar de eindprijs van E 2500,-. Deze wordt uitgereikt op 03 juni as. in het stadhuis.

In de categorie Cultuur werd de Masterclass Kamermuziek gekozen uit maar liefst vijftien inzendingen. De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop Masterclass Apeldoorn jong talent wil stimuleren en daarmee tegelijk klassieke muziek onder de aandacht brengt bij een breed publiek.

De IVN Wandelwerkgroep is geselecteerd uit de 5 inzendingen in de categorie Natuur & Milieu. De tien vrijwilligers organiseren regelmatig educatieve wandelingen door de natuur. Natuurgidsen van de IVN geven dan uitleg over plant en dier en laten de wandelaars kennismaken met de natuur. De Wandelgroep zorgt zo voor meer begrip van Apeldoorners voor hun omgeving, een uitgangspunt waar de jury zich helemaal in kan vinden.

Uit alle inzendingen voor Cultuur werd de stichting Theater Zonder Grens genomineerd voor de aanmoedigingsprijs. Het theater brengt mensen bij elkaar en werkt aan het kweken van onderling begrip. Zorgboerderij De Wenum Hoeve dingt mee namens de categorie Natuur & Milieu. Door mensen een zinvolle dagbesteding te geven ervaren zij hun dag als 'terug naar de natuur'. De aanmoedigingsprijs is nieuw dit jaar. Het is een blijk van waardering van de jury voor het werk wat wordt verzet. De aanmoedigingsprijs is E 250,- en ook hiervan wordt de winnaar op 03 juni bekend gemaakt.

Op dit moment zijn de inschrijvingen voor de laatste categorie in volle gang. Tot 03 mei kan de favoriete vrijwilligers op het gebied van sport worden aangemeld. Dat kan door een aanmeldformulier in te vullen op www.louisedebrauwprijs.nl.