Gemeente Sneek


Dag van de Leerplicht

Handboeken leerplicht Wethouder Andries Ekhart heeft donderdag 19 maart handboeken Leerplicht op de Friese Poort en Brede School Duinterpen overhandigd. Hij deed dit op de Dag van de Leerplicht. Voor zowel basis-, voortgezet- als middelbaar beroepsonderwijs zijn naslagwerken ontwikkeld waarin alles te vinden is over leerplicht, verzuim, leerplichtambtenaren en kwalificatieplicht.

Leerplicht logo Naast de officiële overhandiging van het handboek, ging de wethouder de klas in. Op de Friese Poort sprak hij met een aantal klassen over schooluitval en het belang van het behalen van een startkwalificatie. Op de Brede School Duinterpen praatte hij met leerlingen uit groep 8 over hun verwachtingen van het voortgezet onderwijs en het belang van het halen van een diploma.

School Bekijk het eens anders De jaarlijks terugkerende Dag van de Leerplicht heeft dit jaar het thema: School? Bekijk `t... eens anders! Naar school gaan is niet alleen een plicht, maar vooral ook heel leuk. Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Ook sprak de wethouder met leerlingen van beide scholen.

www.dagvandeleerplicht.nl