Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Stadsdeel subsidieert activiteiten voor ouderen en het project contactvaders

19 maart 2009

Het dagelijks bestuur besloot op 17 maart 2009 de jaarlijkse subsidie te verlenen aan de zorgcentra Ingenhouszof en Willem Dreeshuis van de zorgorganisaties Amsta en Osira. De subsidies zijn bedoeld voor activiteiten voor thuiswonende ouderen.

Amsta verzorgt de activiteit `Meer Bewegen voor ouderen' en biedt dagelijkse wijkmaaltijden aan in woonzorgcentrum Ingenhouszhof aan de Ingenhouszhof 15.

Osria ontvangt susbidie voor bewegingsactiviteiten en voor wijkmaaltijden in het Willem Dreeshuis (Hugo de Vrieslaan).

Verder worden de door Osira verzorgde activiteiten in het servicepunt Tesla aan de Middenweg gesubsidieerd. Ook organiseert Osira in 2009 het `netwerk woonservicewijken' waarin buurtbewoners en organisaties bijeenkomen om signalen over de buurt uit te wisselen.

Het dagelijks bestuur besloot 17 maart eveneens om de stichting Streetcornerwork, de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Medelanders en de stichting El Itihaad Chora weer subsidie toe te kennen voor het project contactvaders.

Deze organisaties voeren met subsidie van het stadsdeel en van woningcorporatie Ymere dit project in de Transvaalbuurt uit.

In de Transvaalbuurt zijn 25 contactvaders actief. Zij lopen rond op straat en spreken (Marokkaanse) tieners en jongeren aan op overlastgevend gedrag. Ook zorgen de contactvaders ervoor dat jongeren hulp krijgen bij problemen thuis of op school.

Reageer

---