Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Milieubeleidsplan 2009-2012

In Capelle aan den IJssel moet het goed en prettig wonen, werken en recreëren zijn. Om hier een goede invulling aan te geven hebben we een beleidsnotitie "Op weg naar een nieuw milieubeleidsplan 2009-2012" geschreven.

In Capelle aan den IJssel moet het goed en prettig wonen, werken en recreëren zijn. Om hier een goede invulling aan te geven hebben we een beleidsnotitie "Op weg naar een nieuw milieubeleidsplan 2009-2012" geschreven. Dit milieubeleidsplan bestaat uit twee delen. Een beleidsnotitie waarin onze visie en ambitie voor het milieubeleid staan. Dit vormt de basis voor een projectenboek met concrete acties en projecten voor de komende vier jaar.

De centrale onderwerpen in de notitie zijn: afval, bedrijven, bodem, duurzame ontwikkeling, energie/klimaat, externe veiligheid, geluid, groen en natuur, licht, lucht en water. We zetten ons in om de basismilieukwaliteit te garanderen (basis). Een aantal onderwerpen krijgt de komende jaren extra aandacht (plus, hoog en koploper).

beschrijving Ambitie
Klimaat Koploper
Afval Basis
Bedrijven Basis
Duurzaamheid Koploper
Externe veiligheid Plus
Licht Plus
Geluid Hoog
Groen en natuur Basis
Lucht Basis
Bodem plus
Water Basis

Meer weten?
Wilt u meer lezen over het milieubeleidsplan, klik dan hier voor het volledige visiedocument `Op weg naar een nieuw Milieubeleidsplan. We hebben deze nota voor u samengevat in een folder. Deze folder kunt u hier downloaden. Deze folder is ook verkrijgbaar bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis.

Uw mening
Nu willen we graag weten wat uw mening is. Graag horen we van u, of u het eens of oneens bent met ons standpunt. Daarnaast hebt u wellicht ideeën over opstellen en/of het aanpakken van projecten, of wilt u nieuwe aandachtspunten aandragen. Ook deze horen we graag. Die ideeën kunnen we goed gebruiken voor het opstellen en uitwerken van het projectenboek dat we met het visiedocument `Op weg naar het nieuwe milieubeleidsplan' in de hand willen samenstellen.

Inspraakavond
U kunt u mening en ideeën aan ons kenbaar maken tijdens de door ons georganiseerde inspraakavond. Wij nodigen u dan ook uit voor de inspraakavond in het gemeentehuis op maandag 6 april aanstaande. De informatieavond begint om 19.30 uur en om 19.00 uur is de zaal al open. Ook kunt u per post of per mail reageren.

U kunt uw mening en ideeën opsturen naar:
Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel,

Per mail via het reactieformulier of per post naar Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Doe dit onder vermelding van: Reactie op het visiedocument Milieubeleidsplan.

Tot slot
Uw reacties kunnen aanleiding geven om de gemeentelijke visie op een aantal punten te wijzigen of aan te passen. Deze definitieve visie moet dan door de gemeenteraad worden vastgesteld. Daarna gaan we de opgestelde projecten uitwerken en uitvoeren.