PvdA Rotterdam


Van Heemst over de perikelen binnen het CDA

Do 19 Mrt 2009 - Peter van Heemst
Van Heemst over de perikelen binnen het CDA

Eind goed, Al goed. Met die conclusie kunnen we wat de PvdA betreft een hectische week afsluiten. De week die begon met de mededeling van de CDA-raadsfractie dat zij het vertrouwen opzegde in CDA-wethouder Geluk.

Een bericht dat insloeg als een bom. Een bericht dat naar buiten kwam op de dag dat het stadsbestuur het plan presenteerde voor het opvangen en tegengaan van de gevolgen van de recessie. Een aanpak waarin op de hele stad met succes een beroep is gedaan om er samen de schouders onder te zetten

Gelukkig is in CDA kring een uitweg uit deze crisis gevonden. Rotterdam en de Rotterdammers zitten niet op te wachten op partijpolitieke perikelen. Juist in deze tijd moet de politiek rust en vastberadenheid laten zien. Dat is de enige houding die past bij het bestrijding van de recessie. Die nodig is om Rotterdammers houvast te geven en perspectief op werk.

De PvdA fractie doet dat in de raad naar tevredenheid met de CDA-fractie. We werkten daar goed mee samen en dat blijven we graag doen. In het stadsbestuur werkten we goed samen met wethouder Geluk. Ook dat blijven we graag doen.

Geluk en Karen Duijs zijn voor ons twee sterke politieke persoonlijkheden,die elk ook een zeer herkenbaar vertegenwoordiger van het CDA zijn. Het is mooi dat zij elkaar in de CDA ledenvergadering van gisterenavond gevonden hebben. Dat is geen teken van zwakte, maar een teken van kracht.

Drie korte conclusies:

1. In de politiek is er vertrouwen tot dat het tegendeel blijkt.
2. De brede coalitie is druk aan het werk en gooit in dit laatste jaar er nog een enorme versnelling tegen aan.

3. Het keukenbrandje dreigde even een uitslaande brand te worden. Gelukkig is dat niet gebeurd. Het is nu meer een kampvuur in de achtertuin van een ruime eensgezinswoning in een kindvriendelijke wijk. Bij de kampvuur gaan - zo verwacht de PvdA - mooie dingen gebeuren.

En daar heeft Rotterdam recht op.

Deze speech sprak PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst uit tijdens het debat in de gemeenteraad over de situatie binnen het CDA.

Dossier


* Peter van Heemst

OV-verbod voor lastpakken
Peter van Heemst

Foto albums


* Debat: EU-referendum ja of nee?

* Peter van Heemst en Wouter Bos in Delfshaven
* Peter van Heemst Lijsttrekker