Gemeente Helmond


Creatief wonen en werken in de Heistraat

In de Binnenstad van Helmond wordt op de hoek van de Lithoyenseweg/ Heistraat het Bedrijvencentrum Heistraat gerealiseerd.

Het bedrijvencentrum is een gezamenlijk project van gemeente Helmond en woningbouwvereniging Volksbelang en wordt een multifunctioneel gebouw waarin wonen en werken optimaal met elkaar worden gecombineerd.

Het project bestaat uit:

* Een commerciële ruimte op de begane grond (ca. 275 m²)
* 15 vrij indeelbare werkunits op de begane grond (ca. 18m² tot 35 m²)

* 12 royale koopappartementen (ca. 85 m² tot 104 m²)
* 10 royale huurappartementen (ca. 85 m² tot 122 m²)
* 34 parkeerplaatsen op eigen terrein

Focus op de creatieve branche

Het doel van het Bedrijvencentrum Heistraat is het stimuleren van de wijkeconomie van de Binnenstad en
mogelijkheden bieden aan startende ondernemers. Vanuit een sociale doelstelling wordt ook ingezet op startende ondernemers uit een uitkeringssituatie. Volgens verantwoordelijk wethouder Yeyden van Economische Zaken wordt gestreefd naar een goede mix tussen deze starters, reguliere starters en jonge bedrijfjes, waarbij een stimulerende omgeving wordt gecreëerd. De focus ligt op bedrijven uit de creatieve branche, hoewel andere branches niet worden uitgesloten. Een aantal voorbeelden van creatieve bedrijven zijn een reclamestudio, fotograaf, webdesigner, naaiatelier of binnenhuisarchitect. De eerste kandidaten hebben zich al aangemeld.

Slaagkans

De gemeente Helmond biedt ondernemers de eerste jaren een huurgewenningsubsidie en begeleiding om de slaagkans van de ondernemingen te vergroten.

Naar verwachting is de oplevering rond september dit jaar. De verhuur en verkoop van de appartementen, werkunits en commerciële ruimte zijn van start gegaan. Geïnteresseerden in huurappartementen of werkunits, kunnen zich inschrijven via woningbouwvereniging Volksbelang, tel. (0492) - 53 88 15 of www.volksbelanghelmond.nl.

Informatie en verkoop

Uitgebreide informatie over de werkunits kan men verkrijgen via Gemeente Helmond, Anke van den Heuvel, anke.heuvel@helmond.nl. De verkoop van de appartementen en de commerciële ruimte loopt via Makelaarskantoor Adriaan van de Heuvel (0492) 66 18 84 of www.heuvel.nl.