Gemeente Lansingerland

Geslaagde informatiebijeenkomst snuitkevers
Otiorhynchus-aurifer

De informatiebijeenkomst op dinsdag 17 maart over de bestrijding van snuitkevers in wijk De Tuinen in Bergschenhoek is druk bezocht.

Tijdens de bijeenkomst lichtte wethouder De Rijke toe dat gemeente Lansingerland de bestrijding van de snuitkever als proef inzet. Na de evaluatie bekijken we hoe het beleid voor de hele gemeente eruit gaat zien. We voeren geen ad-hoc beleid.

Afdelingshoofd Beheer & Onderhoud Ruud de Prez lichtte daarna de werkwijze van de gemeente toe. Belangrijk daarin is dat de gemeente en inwoners in gezamenlijkheid optrekken en samen de snuitkever bestrijden. Mevrouw Hellingman van Biocontrole zette daarna de biologie van de snuitkever uiteen en de bestrijdingswijze. Ook stelde zij het bestrijdingsbedrijf voor dat deze week de voorjaarsbehandeling uitvoert. Aanwezigen hadden daarna de mogelijkheid om vragen te stellen. Aan het einde van de bijeenkomst ontving iedereen een informatieleaflet met een samenvatting van de presentaties en tips om mee te helpen de keverplaag in te dammen.

Te downloaden:

* Informatieleaflet snuitkevers.pdf (61.44 KB)