Landschapsbeheer Nederland

Cultureel Histrorisch Landschapsbeheer

ruimte voor plant en dier > Klimaatbosjes > Succes Ali B en de klimaatbosjes in Bronckhorst
Succes Ali B en de klimaatbosjes in Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst heeft tijdens de Boomfeestdag een unieke klimaatactie gehouden. Op 30 plekken werden Klimaatbosjes voor de toekomst geplant door 680 schoolkinderen.

Helga van Leur, de weervrouw van RTL4, presenteerde de ochtend. Zij legde de kinderen uit dat het belangrijk is om bewust om te gaan met het milieu. De rapper Ali B heeft een speciaal optreden gegeven.

Na het optreden van Ali B werd het eerste klimaatbosje geplant door Anita Wouters, directeur-generaal van het Ministerie van LNV (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Mieke van Heuven, directeur Landschapsbeheer Nederland en wethouder Glasbergen.

Puzzelactie

De leerlingen van alle basisscholen hebben meegedaan aan een puzzelactie. Voorafgaand aan de actie heeft elke school een puzzelstuk ontvangen die kon worden ingewisseld voor drie walnotenbomen. De puzzelstukken vormen samen een plattegrond van de gemeente Bronckhorst waar alle klimaatbosjes op terug te vinden zijn. Deze puzzel is gemaakt op een speciale picknicktafel die geplaatst is naast het nieuw te bouwen gemeentehuis.

Klimaatbosjes voor de toekomst

Klimaatbosjes bestaan uit minimaal drie walnotenbomen die zijn geplant in een driehoek. De klimaatbosjes zijn bedoeld om mensen bewust te maken van de klimaatverandering. Vanaf 2006 zijn er al ruim 700 klimaatbosjes aangeplant door het gehele land. Het project Klimaatbosjes voor de toekomst is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en DE LANDSCHAPPEN. Bij het project in Bronckhorst is nauw samengewerkt met Landschapsbeheer Gelderland. Het is onderdeel van de landelijke klimaatcampagne HIER en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Nederland

Hilde Hektor: 06-53105044 hilde@deuitkomst.nl

Justine Bolt: 030-2345010 j.bolt@landschapsbeheer.nl

www.landschapsbeheer.nl of www.klimaatbosje.nl