Dienstenbond CNV

Nieuws

19 maart 2009

Cao-onderhandelingen bij Veronica weer op gang

Na een lange pauze heeft CNV Media deze week weer met Veronica Uitgeverij om de tafel gezeten om te praten over de nieuwe cao. Er zijn een aantal belangrijke stappen gezet waardoor de partijen dichter tot elkaar zijn gekomen. Of dit op korte termijn tot een akkoord kan leiden moet nog blijken.

De looptijd van de huidige cao bij Veronica is al verstreken. Natuurlijk werkt deze cao nog wel na maar het is toch zaak om snel tot nieuwe en goede afspraken te komen. Aanvankelijk leek het erop dat dit nog wel eens een moeizaam proces zou kunnen worden. De standpunten van de directie van Veronica Uitgeverij en van CNV Media lagen nauwelijks op één lijn. Maar tijdens het laatste overleg zijn er een aantal stappen in de goede richting gezet. CNV Media hoopt dan ook dat het hierdoor mogelijk wordt om snel tot een nieuwe cao te komen.

Binnenkort komen de partijen weer bijeen om verder te praten. Op de agenda staat natuurlijk de loonontwikkeling van werknemers bij Veronica. Maar ook zaken als persoonlijke ontwikkeling en opleiding van medewerkers, loopbaantrajecten en levensfasebewust personeelsbeleid zullen aan bod komen. Zeker in deze onzekere tijden zet CNV Media zich in om op deze punten tot goede afspraken te komen. Hoe makkelijk of moeilijk dat gaat hangt natuurlijk ook van u af!

Samen sterk voor een nieuwe cao!
Iedereen profiteert van een goede cao. Hoe meer leden wij hebben hoe sterker wij staan. Wij bieden onze leden een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee u al snel EUR150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast is het lidmaatschap bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis! Kijk voor alle voordelen op de achterzijde van deze info of op onze website: www.cnvdienstenbond.nl.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.