LIOF


Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Weert

Lidl Nederland en de gemeente Weert hebben woensdag 18 maart jl. een overeenkomst getekend voor verkoop van 10 hectare industriegrond aan Lidl op bedrijventerrein De Kempen in Weert. Lidl zal hier in de tweede helft van dit jaar starten met de bouw van een eigentijds distributiecentrum dat de bevoorrading gaat verzorgen van de Lidl-winkels in Zuidoost-Nederland.
Voor het nieuwe distributiecentrum heeft architectenbureau Piet Wierenga uit Castricum een doordacht plan ontwikkeld dat volop ruimte biedt aan de food-, non-food- en dagverse-foodactiviteiten van het succesvolle winkelconcern.

Strategische ligging
De strategische en sterke ligging van Weert in het verzorgingsgebied van het distributiecentrum (Zuidoost-Nederland) en de beschikbaarheid van een kavel voor grootschalige logistieke dienstverlening, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven bij de vestigingskeuze. Met de bouw van het distributiecentrum is een investering van enkele tientallen miljoenen gemoeid.

Werkgelegenheid
Lidl Nederland biedt vanaf de start in 2010 werkgelegenheid aan ca. 200 personen. Op termijn zal dat aantal groeien naar ca. 300 personen. Het gaat dan vooral om logistieke, maar ook administratieve en commerciële functies. De gemeente Weert heeft in het voorbereidingstraject onder andere samengewerkt met Industriebank LIOF.

Gemeente blij
Wethouder Anton Kirkels (o.a. voor economische zaken) reageert verheugd op het ondertekenen van de overeenkomst met Lidl Nederland. "Beide partijen hebben flink hun nek uitgestoken om te komen tot dit moment. We zijn als gemeente erg blij met deze grote investering en de extra werkgelegenheid. Het distributiecentrum van Lidl is meer dan welkom in Weert", aldus Kirkels.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-