PvdA Rotterdam


Forse investeringen noodzakelijk

Do 19 Mrt 2009 - Redactie
Forse investeringen noodzakelijk

Rotterdam kan de recessie niet tegenhouden, maar we Rotterdammers en Rotterdamse bedrijven er wel door heen helpen. De extra investeringen doen dit. Dat was vanmiddag de boodschap van de PvdA Rotterdam.

Crisis voelbaar
Veel Rotterdammers voelen de crisis. Zij voelen zich onzeker over de toekomst of zij raken hun baan kwijt. Ondernemers hebben te maken met afnemende inkomsten en moeilijk te verkrijgen kredieten, stelde PvdA-raadslid Richard Moti vanmiddag bij de bespreking van de plannen van het stadsbestuur in de gemeenteraad.

Fors investeren
De PvdA heeft in aanloop naar de plannen al voorstellen gedaan, zoals het vergemakkelijken van kredietmogelijkheden voor ondernemers. Rotterdam neemt geen halve maatregelen kopte gisteren een krant. En terecht. Het stadsbestuur wil fors investeren en dat is nodig.

Mooiere stad
Rotterdam zal veel investeringen naar voren halen. Straten en wegen zullen worden aangepakt en lantaarnpalen vervangen. Daarmee krijgen niet alleen circa 550 langdurig werklozen en jongeren werk én behouden bouwvakkers, installateurs, elektriciens, en chauffeurs hun baan, maar ook werken we aan een mooier en schoner Rotterdam.

Betrokkenheid
Moti gaf aan dat de PvdA nu niet achterover gaat leunen, maar actief betrokken blijft bij de aanpak van de gevolgen van de economische crisis. De betrokkenheid van de belangrijke partners uit de stad was reden voor een groot compliment van de PvdA. Zelden heb ik zoveel eensgezindheid en bereidheid tot samenwerking gezien, aldus Moti.

Houvast, perspectief en steun
Bij de aanpak van de crisis staan voor de PvdA kernbegrippen als houvast, perspectief en steun centraal. Moti: Houvast voor ondernemers, perspectief voor werknemers en steun voor Rotterdammers die tussen wal en schip terecht dreigen te komen.