Senternovem

18-03-2009 | People - Presentaties Marie Curie infomiddag beschikbaar

Op 26 februari organiseerde EG-Liaison in samenwerking met IWT, Vlaanderen een informatiemiddag in Eindhoven over de mogelijkheden voor het bedrijfsleven in het People programma.

De middag was met name bedoeld voor bedrijven (groot en klein) die zich bezig houden met onderzoek of de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Zowel de mogelijkheden voor het tijdelijk in dienst nemen van buitenlandse post-doc's, als de mogelijkheid samen te werken met een universiteit in het buitenland zijn aan bod gekomen. De nadruk lag met name op de Industry Academia Partnerships & Pathways (IAPP). Een samenwerkingsverband tussen een bedrijf en een universiteit in een ander land waarbij bedrijven tijdelijk een buitenlandse onderzoeker in hun organisatie aan nemen en staf van het bedrijf wordt uitgezonden naar de universteit in het andere land.

Een vertegenwoordiger van de Europese Commissie zette de mogelijkheden voor bedrijven in People uiteen. Daarnaast waren er presentaties van een succesvol IAPP project en de ervaringen van een evaluator voor de IAPPs bij de Europese Commissie. U kunt de presentaties hieronder downloaden.

Zie het origineel