Gemeente Laarbeek


Buiten zien wat aanleg oost-westverbinding betekent

Gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen bezoekt Laarbeek

LAARBEEK Op donderdag 12 maart bracht gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, mevrouw Cora van Nieuwenhuizen, een werkbezoek aan de gemeente Laarbeek. Mevrouw Van Nieuwenhuizen heeft infrastructuur in haar portefeuille en gaat daarmee onder andere over de voltooiing van de ruit om Eindhoven. Ze is door het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek uitgenodigd voor een werkbezoek om buiten met eigen ogen te bekijken wat een weg door Laarbeek betekent voor bebouwing en diverse natuurgebieden.

Burgemeester H. Gilissen en wethouder J. Knoop benadrukten dat, als er een weg langs het Wilhelminakanaal komt, ondertunneling erg belangrijk is voor het behoud van leefbaarheid, bescherming van waardevolle gebieden en het voorkomen van barrièrewerking. De gedeputeerde bevestigde dat de noordelijke variant als een serieuze optie in het tracéonderzoek wordt meegenomen. Wethouders H. Vereijken en T. Biemans schoven ook tijdens het werkbezoek aan om het belang van een goede oplossing voor Laarbeek te onderstrepen.

Hoewel er in Laarbeek veel behoefte is aan duidelijkheid, zal dat nog even duren. Dit soort trajecten kosten enorm veel tijd om goed voor te bereiden. Er is al veel voorwerk verricht en vanuit de provincie zijn we erg blij met de positieve houding van Laarbeek om gezamenlijk naar een goede oplossing te streven, aldus de gedeputeerde.