Gemeente Hoorn

Nieuwe koers voor Sportopbouwwerk

Vanaf 2010 gaat het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn meer activiteiten organiseren voor (nog) niet-actieven, ouderen, allochtone vrouwen, (hang)jongeren en aangepaste sporters. Het Sportopbouwwerk stopt met die activiteiten die ook door verenigingen of commerciële sportaanbieders kunnen worden aangeboden. Deze zullen zoveel mogelijk worden overgedragen. Een ander deel van de huidige activiteiten zet het Sportopbouwwerk voort.

De nadruk van de werkzaamheden komt op het opbouwen te liggen. Het Sportopbouwwerk zal vanuit de behoefte van de genoemde doelgroepen activiteiten opbouwen en deze vervolgens overdragen.

Activiteiten die het Sportopbouwwerk voortzet:
- De Buurt, Onderwijs, Sport (BOS) activiteiten
- De jaarlijkse campagne Ouderen in beweging
- Fitness in woonzorgcentra

- De wijken- en kidsloop

- Kidsparty (activiteiten voor kinderen na schooltijd)
- Vakantie Spelen (activiteiten voor kinderen in herfst-, kerst-, voorjaars-, en meivakantie)

- Mega Summer Games in de zomervakantie voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar

- Cruyff Court activiteiten (voetbalactiviteiten voor meerdere doelgroepen)

- De sport- en speluitleen ten behoeve van onderwijs, stichtingen, sportverenigingen.

Activiteiten die vanaf januari 2010 niet meer door het Sportopbouwwerk worden uitgevoerd:
De Sportief Actief activiteiten. Dit zijn de activiteiten: conditietraining, combitraining, steps, streetdance, breakdance, fitplus, demotraining, tafeltennis voor 55-plussers, badminton voor 55-plussers, en volleybal voor 55-plussers. Deze activiteiten kunnen ook door verenigingen of commerciële sportaanbieders in Hoorn worden aangeboden. De tafeltennis-, badminton-, en volleybalactiviteiten wil het college uiterlijk juni 2010 hebben overdragen. De sport- en speluitleenmogelijkheden aan buurtverenigingen en middenstand. (Scholen, stichtingen en sportverenigingen kunnen wel materialen blijven huren)
Schoolsportdagen, Westfriesland on Wheels, en de activiteit vaardigheid (voor bewoners van woonzorgcentra). Ook deze activiteiten willen we overdragen aan sportverenigingen.

De nieuwe activiteiten voor de niet-actieven, ouderen, allochtone vrouwen, (hang)jongeren en aangepaste sporters worden dit jaar ontwikkeld. Dit doet Sportopbouwwerk in overleg met deze doelgroepen, stichting Netwerk, en ander organisaties en verenigingen die met deze doelgroepen te maken hebben.

De sporters en andere belanghebbenden zijn en worden deze week geïnformeerd.
Laatste wijziging van deze pagina: 19 maart 2009