Stadsdeel Amsterdam Centrum


Raadsconferentie: Thema-avond over het klimaat

2 maart 2009

De raadsleden van het stadsdeel Centrum houden op donderdag 19 maart aanstaande een thema-avond (raadsconferentie) over het klimaat in De Balie. Hiervoor is het stadsdeel op zoek naar mensen met ideeën die kunnen bijdragen aan een nog beter klimaat.

Steeds meer mensen gaan evenwichtig om met het klimaat. Er wordt steeds minder water verspild, het gebruik van 'groene stroom' wordt algemener, spaarlampen gebruiken is gewoner geworden en huizen zijn beter geïsoleerd. Kortom, de afgelopen jaren is er al een flinke stap richting beter klimaat gezet. Toch denkt de deelraad van het stadsdeel Centrum dat er op verschillende fronten nog winst te behalen is.

Met onderstaand programma hoopt de stadsdeelraad dat er ideeën naar voren komen die gebruikt kunnen worden in het komende klimaatplan.

Programma

Het programma is als volgt:

19.30 uur: inloop

20.00 uur: welkom door mevrouw Sarien Zijlstra (raadsvoorzitter) en voorstellen avondvoorzitter Frank van Schaik

20.05 uur: introductie door dagelijks bestuurder stadsdeel Centrum, mevrouw Wil Codrington

20.15 uur: klimaatquiz

20.30 uur: vijf korte presentaties door verschillende sprekers over de onderwerpen 'groene' stroom, luchtkwaliteit, water, energiezuinige supermarkten en energiebesparing in huurwoningen

20.55 uur: pauze

21.10 uur: discussie en uitwisseling van ideeën

21.40 uur: cabaret door Edo Berger

22.00 uur: presentatie ideeën

22.25 uur afsluiting en drankje

Aanmelden

Wilt u op deze avond aanwezig zijn dan kunt u zich van maandag t/m donderdag tijdens de kantooruren aanmelden bij mevrouw bij Carry Tan A Kiam, telefoon 552 4366 of via raadsgriffie@centrum.amsterdam.nl .

De Balie aan het Kleine Gartmanplantsoen is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en toegankelijk voor minder-validen.