Gemeente Soest

.

Kinderen Soest vieren de Nationale Boomfeestdag in het bos

05 maart

Ongeveer 200 kinderen (8 - 10 jaar oud) van 6 basisscholen gaan op 18 en 19 maart 2009 met hun groep het bos in om de Nationale Boomfeestdag in Soest te vieren.

In plaats van het planten van bomen en struiken gaan de kinderen een Bomen-opdrachtenpad lopen op een bosperceel van de Vereniging Natuurmonumenten (Op Hees). Tijdens de wandeling doen de kinderen opdrachten over bomen en bos. De boom staat letterlijk en figuurlijk centraal tijdens de inspirerende ochtend.

Het lesprogramma voor de Nationale Boomfeestdag in Soest wordt georganiseerd door het centrum voor natuur- en milieueducatie De Kwekerij (gemeente Soest).

De Nationale Boomfeestdag heeft dit jaar als centraal thema "Spaar de bomen". De groepen hebben op school ter voorbereiding van het bosbezoek al opdrachten gedaan over bomen en hout. Ook hebben de kinderen verhalen geschreven over het centrale thema.

Per groep wordt het beste verhaal op de Boomfeestdag zelf overhandigd aan wethouder Bert Krijger. Samen met een jury zal uit de 6 verhalen een winnend verhaal worden gekozen. De prijs zal bestaan uit een plantactiviteit, niet voor 1 kind, maar voor de hele groep. Er wordt dan geplant in het najaar van 2009 in Soest.

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Plattegrond Nationale Boomfeestdag